«Perfekt bil for aktiv livsstil»

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Volvo Cars presenterte denne uken den etterlengtede nye XC60.
Den nye bilen erstatter suksessmodellen XC60, som siden lansering for ni år siden er solgt i nesten en million eksemplarer på verdensbasis. XC60 er med dette Europas mest solgte mellomstore SUV og står i dag for 30 prosent av Volvos salg på verdensbasis.


– Vi har lange tradisjoner for å designe stilige og dynamiske SUV-er, fullpakket med den nyeste teknologien. XC60 er intet unntak.
– Det er den perfekte bilen for en aktiv livsstil, og den representerer det neste skrittet i transformasjonsplanen vår, sier President & CEO Håkan Samuelsson hos Volvo Cars.

Ny komfort og sikkerhet
Nye XC60 er en av de sikreste bilene som noen gang er laget, og den er full av ny teknologi. Steer Assist er nå en del av det banebrytende City Safety-systemet. Et nytt sikkerhetssystem – Oncoming Lane Mitigation – bruker Steer Assist og reduserer dermed risikoen for kollisjon med møtende biler, mens BLIS (Blind Spot Indication System) bruker Steer Assist-funksjonen for å redusere risikoen for at bilen kolliderer når man bytter kjørefelt.
– Vi har lagt vekt på å bygge en bil som kan tilfredsstille alle sanser. Bilen gir deg både god oversikt i en elegant, rolig kupé og en sikker, engasjerende kjøreopplevelse, sier Henrik Green, Senior Vice President Product & Quality hos Volvo Cars.
– Med denne bilen har vi lagt spesiell vekt på komfort og gode tjenester for å gjøre hverdagen enklere for våre kunder.
Det halvautomatiske førerstøttesystemet Pilot Assist, som tar hånd om styring, akselerasjon og bremsing på godt oppmerkede veier i opptil 130 km/t, er et av tilvalgene i nye XC60.

Ytelse
Nye XC60 tilbyr Volvos prisvinnende T8 Twin Engine bensin plug-in hybrid, som befinner seg helt i toppen av drivlinjeutvalget, og som leverer 407 hestekrefter og en akselerasjon fra 0–100 km/t på kun 5,3 sekunder.
– Vi har et bredt utvalg av drivlinjer. Nye XC60 lanseres med D4-dieselmotoren med 190 hestekrefter, og D5-motoren med PowerPulse-teknologi som leverer hele 235 hestekrefter.
– Vi har også bensinmotoren T5 med 254 hestekrefter, og den kompressormatede og turboladde T6 med 320 hestekrefter og et dreiemoment på 400 Nm, legger han til.
Det er ikke bare under panseret nye XC60 leverer. Ved å velge det nye CleanZone-klimaanlegget med fire soner som ekstrautstyr, elimineres skadelige stoffer og forurensning som kommer utenfra, og gir deg frisk, skandinavisk luft.
Infotainment systemet Sensus og Volvo On Call-appen har begge fått en mer brukervennlig grafisk oppdatering. I likhet med bilene i 90-serien har XC60 også smarttelefon integrering for CarPlay og Android Auto som ekstrautstyr.
Stilig og tidløs
– XC60 er en SUV som er like vakker å se på som den er komfortabel å kjøre. Eksteriøret har en sportslig profil med en diskré, tidløs design. Interiøret er en mesterlig kombinasjon av nøye uttenkt arkitektur, nydelige materialer og nyeste teknologien. XC60 gir en unik følelse av skandinavisk eksklusivitet, sier Thomas Ingenlath, Senior Vice President, Design, hos Volvo Cars.
Volvo Cars nye XC60 vil bli satt i produksjon i midten av april ved fabrikken i Torslanda.