Årets Bil som stasjonsvogn

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Nye Opel Astra ble presentert som «uforskammet luksuriøs» da den ble presentert for nordmenn før jul. Like etter nyttår ble den kåret til Årets Bil i Europa. I disse dager ruller endelig stasjonsvogn-utgaven Astra Sports Tourer ut på norske vårveier. Lettere, gjerrigere, full av avansert teknologi, med større plass – og svært prisgunstig. Det MÅ bli alle tiders Opel-klaff.

– Kompaktutgaven som kom i november har slått veldig godt an, og når vi vet at 70 – 80 prosent av Astra kundene våre vil ha stasjonsvogn, er det all mulig grunn til å tro på betydelig interesse for Sports Tourer. Vi har merket det på forhåndsinteressen, sier daglig leder Jarl Helge Venemyr hos Opel-forhandler Auto-Car.
Nye Astra Sports Tourer er bygget på en helt ny lettvektsplattform og er lastet med utstyr som bidrar til mer sikkerhet og komfort.

Ny teknologi for folk flest

Gjennom lanseringen av nye stasjonsvognen, fortsetter Opel å gjøre ny teknologi tilgjengelig for folk flest. Astra er den første bilen i kompaktklassen med IntelliLux LED Matrix frontlys, som sørger for blendingsfritt fjernlys med en lysstyrke som nesten tilsvarer dagslys.
I tillegg harAstra en helt ny generasjon IntelliLink© infotainmentsystem. Systemet støtter både Android Auto og Apple CarPlay. Dermed får føreren tilgang på sine favorittapplikasjoner direkte via den store berøringsskjermen.
Opel har lenge vært kjent for sine svært gode AGR-seter. Nye Astra tar denne komforten enda lenger ved å introdusere 18-veis elektrisk justerbart førersete, med massasje, ventilasjon og mulighet for breddejustering. I baksetet kan passasjerene glede seg over varmeseter på kalde dager.

Smarte løsninger
En av mange praktiske løsninger som introduseres med Astra Sports Tourer, er muligheten for å åpne bagasjerommet uten å bruke hendene. I kombinasjon med nøkkelfri åpning, er det tilstrekkelig å «sparke» med foten under bakre støtfanger for å åpne bakluken. Ved å gjenta bevegelsen vil bakluken lukke seg igjen.
For å forbedre lasteplassen i Astra Sports Tourer, har den mulighet for deling av baksetet med 40/20/40, noe som gir langt flere alternativer for pakking. I tillegg tilbyr FlexOrganizer-løsningen en rekke ulike typer for å dele av og sørge for trygt feste av last. last.

Bensinsuksess
Sports Tourer lanseringen på det norske markedet bygger offensivt videre på en svært godt start for Opels 5-dørs kompaktbil, der to nye bensinmotorer har spilt en viktig rolle.
- Vi har laget en klar bensinstrategi for nye Astra helt fra starten. Når vi ser på tallene så langt i år viser de at vi har lykkes. Sammenlignet med våre sterkeste konkurrenter har vi solgt mer Astra med bensinmotor enn Ford Focus og tatt kraftig inn på VW Golf. Nå er vi endelig klare til å utfordre dem i den tøffe klassen med kompakte stasjonsvogner, sier administrerende direktør i Opel Norge, Bernt G. Jessen.

Ny bensinmotor med automat
I tillegg til de to bensinalternativene som har vært tilgjengelig fra introduksjonen – 1.0 Turbo ECOTEC Direct Injection ecoFLEX som yter 105 hestekrefter og en helt ny 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo med 150 hestekrefter, kan sistnevnte nå også leveres i kombinasjon med en sekstrinns automatkasse.
Alternativet for den som ønsker diesel, er den svært moderne 1.6 CDTi ECOTEC-dieselen, som enten leveres med 6-trinns automatgir og 136 hestekrefter, eller en 110 hestekrefter med manuell girkasse. Alle motorene kjennetegnes av god gassrespons og lavt støy- og vibrasjonsnivå.

Romsligere og mer effektiv
Nye Astra Sports Tourer tar Opels designfilosofi ett hakk videre: Effektiv, lett og dynamisk. Til tross for at den nye generasjonen Sports Tourer har samme dimensjoner som forrige utgave, har den betydelig mer plass til både passasjerer og bagasje.
Foran har det blitt 26 mm. mer plass til hodet, mens i baksetet er plassen økt med 28 mm. Begge bidrar til økt romfølelse og høyere komfort ute på veien. I tillegg laster Astra Sports Tourer nå inntil 1630 liter bagasje.