Årets bilfest med nyhetsboom

Med over 200 nye biler, 10 premiérer og alle sommerens spennende bilnyheter inviterer bilbransjen til Sørlandets Bilmesse i Sparebanken Sør Amfi 5. og 6. september.
Stormønstringen i Arendals nye storstue blir mer attraktiv enn noensinne. 4500 kvadratmeter ren og skjær bilglede møter de besøkende denne første septemberhelgen. Merkeforhandlerne slutter helhjertet opp om messen, og dermed er alle bilinteresserte garantert en unik oversikt over alt av nyheter i alle størrelser og prisklasser.


– Vi hadde omkring 7000 besøkende på fjorårets messe, og vi håper og tror selvsagt på godt besøk også denne gangen. Vi kan i alle fall love tidenes bilfest. Spekteret av nye biler har aldri vært større, og her får man se alt av dagens teknologi – ikke minst siste nytt av helelektriske biler og hybridutgaver. Dessuten blir det anledning til å prøvekjøre biler, sier Dag Rekdal i Aust-Agder Bilbransjeforening som arrangerer stormønstringen.

Premiérer og tyvtitt
Premiérer er viktige trekkplastere under bilmesser. Bilforhandlere har jobbet intenst for å fremskynde lanseringer av nye modeller - før de heteste ntyhetene får offisielle Norges-premiére. Og hvis alt går etter planen og de ferskeste nyhetene rekker frem, kan arrangørene skilte med hele ti premierer.
Bilene som skal avdukes på lørdagen Honda HR-V, Mitsubishi L200, Hyundai Tucson, Skoda Superb, Ford Galaxy, Ford S-MAX, Peugeot 208, Renault Kadjar og Toyota Auris.
Dessuten blir det en unik anledning til en «tyvtitt» på sportsbil-ikonet Mazda MX-5, en bil som ikke skal ha Norges-premiere før til våren.
Dessuten blir naturligvis de bilmodellene som er lansert i løpet av sommeren behørig presentert i messehallene, så publikum er garantert å få se det aller nyeste som ruller på norske veier - og de modellene som ennå ikke er lansert.

Mye moro
Nybilmønstringen er naturligvis det store trekkplasteret, men det vil foregå mye gøy og spennende inne i og ved storhallen begge dager. Det blir spektakulær trial-oppvisning, veteranbilutstilling og stands utenfor hallen på søndag, og begge dager foregår innspurten i Sørlandsmesterskapet i rallycross på Xbox.
Publikum vil også besøke interessante stands, bl.a. hos Opplæringskontoret for bilfag, hvor hovedfokus er elbil og lansering av en avansert og svært nytt app.
Messen åpnes lørdag formiddag av bilbransjeveteran Havva Mo før Stinta Skolemusikkorps spiller opp og portene åpnes.
Det er naturligvis gratis adgang og gratis parkering på p-plassene i idrettsparken.