Årets store bilhandel

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Årets desidert største bilhandel omfatter over 200 nye biler. Faktisk er det den mest omfattende overlevering av nye biler de siste fire år. For når kommunene skifter ut bilparken blir det voksent volum.

Det er tidlig oktobermorgen på Stoa. Nye Ford Fiesta på sirlige rader klare til avhenting. Daglig leder Dagfinn Noddeland og salgskonsulent Fredrik Sandberg Nilsen fra Arendal Auto har sammen med rådgiver Jon Skogeng, bilansvarlig i Arendal kommune, forberedt den store bilbyttedagen. Alt er nøyaktig planlagt. Etter hvert som brukerne ankommer, parkerer de sin fire år gamle bil og får utlevert sin nye Ford Fiesta. De får en grundig presentasjon av bilen. Spesielt de nye digitale «assistentene» som blir nyttige hjelpemidler i det daglige arbeidet, får mye oppmerksomhet.

Fjerde avtale
Det er bytte Fiesta mot Fiesta, for Arendal Auto har sikret seg avtale for fjerde gang gjennom LeasePlan, som organiserer totalavtalen med mange kommuner i landsdelen.
– Vår historie som «kommunebil»-leverandør har foregått i 11 år og vi er svært fornøyde med at vi får levere biler også for den nye fireårs-perioden, sier Noddeland.
– De aller fleste bilene vi leverer er velutstyrte Ford Fiesta Titanium, med nye utslippsgjerrig 85 hk. bensinmotor. Et stort pluss for brukerne er den store skjermen med mulighet for automatisk telefonoppkobling.
Til sammen skal Arendal Auto levere omkring 100 biler til Arendal, Grimstad, Risør og Froland. 70 av bilene skal leveres i år.
Jon Skogeng opplyser at de aller fleste bilene skal i tjeneste innen helse og levekår.

Hybrider og elbiler
RSA BIL leverer omkring 90 Suzuki Swift hybrid til kommunene. Daglig leder Rune Jacobsen forteller at utleveringen av bilene allerede har pågått en stund. Han er rimelig sikker på at hybridbilene med firehjulstrekk blir svært effektive og populære for brukerne.
Den tredje store leverandøren er Gromstad Motor Stoa, som snart skal levere 23 eksemplarer av den helt nye elbilen Nissan Leaf.
– Forventningene er store til nye Leaf, som har Norgespremiere i november, og vi synes det er veldig hyggelig å skulle levere siste generasjon elbil til kommunene, sier salgssjef Fredrik Krabbe-Knudsen.