- Kjøreglede til nye høyder

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Første råbarske tegn til topp-løs sommer er her – Mazda MX-5 RF Launch Edition, spesialutgave av verdens mest solgte roadster.

– Denne spesialutgaven av MX-5 er designet som et perfekt uttrykk for Mazdas Jinba Ittai-filosofi, der bil og fører er ett. Nå kan vi virkelig snakke om at kjøregleden har nådd nye høyder, sier Mazda-forhandler Stig Rune Aasen, som med sol og varme i sikte er klar til å vekke oppsikt på veien med den nye roadsteren.
Mazda sparer ikke på konfekten i presentasjonen av MX-5 RF Launch Edition. Nyheten lanseres som «den perfekte kombinasjonen av kjøreglede, komfort og kompromissløs drivstofføkonomi.»

Unike kjøreegenskaper
Kjøredynamikken er ytterligere forsterket med sportsunderstell og Bilstein dempere for optimale kjøreegenskaper. Optimalisert kraftoverføring og lett SKYACTIV-chassis, ideell vektfordeling og lavt tyngdepunkt gjør at spesialutgaven av MX-5 RF (Retractable Fastback) ikke bare skiller seg ut fra mengden, den har også unike kjøreegenskaper som sportsbil.
De svarte dørspeilene matcher det nedfellbare taket, og fremhever det unike karosseriet. Kontrasten til karosseriet i fargene Soul Red eller Machine Grey er dramatisk og iøynefallende.
Innvendig er luksusfølelsen forsterket med karakteristiske premium- og sportsdetaljer.

Begrenset antall
Som navnet indikerer er spesialutgaven produsert i et begrenset antall. Bilen er utstyrt med 160 hk. 2.0 liters motor med i-ELOOP og i-stop og 6-trinns manuell girkasse, 17 toms lettmetallfelger og diff.brems.
Bilen har naturligvis alt av utstyr som finnes i stanardutgaven av MX-5, og det er ikke småtterier!

Avansert sikkerhet
Utviklingen av MX-5 RF har gjort mer enn bare å styrke den rene kjøregleden i denne ikoniske modellen. Sikkerheten er også forbedret i form av flere innovative i-ACTIVSENSE-teknologifunksjoner.
De aktive og passive sikkerhetssystemene i MX-5 RF Launch Edition er utviklet for optimal beskyttelse. De varsler deg om mulige farer, og reduserer kollisjonsrisikoen. Du kan føle deg trygg når du kjører i mørket og på motorvei.

For entusiaster
– Dette er utvilsomt bil for folk som er over middels interesserte, for ekte entusiaster, sier Aasen, som naturlig nok er litt stolt av at hans firma har fått anledning til å lansere spesialutgaven.
– Det selges også mange cabrioleter, men hardtop-versjonen av MX-5 har historisk sett vært mest populær i Norge.
– Den nye tredelte hardtop’en er kjempesmart og gir dessuten et helt annet visuelt inntrykk enn den tidligere softtop-versjonen, sier han.