2015 - et spennende bilår

(AGDERPOSTEN Medier) Det nye bilåret vil by på mange spennende nyheter. Her har du oversikten over alle lanseringene vi har i vente i løpet av 2015.

ALFA ROMEO: Alfa-tilhengere må vente til desember på årets store nyhet, nye GiuIietta.

AUDI: Hele ni Audi-nyheter skal lanseres i løpet av det nye året! I februar dukker både nye A1, Q3 og RS Q3 opp hos norske forhandlere. I mars er det duket for nye TT Roadster og i juni skal både nye Q7 og RS3 Sportback lanseres. På ettersommeren kommer ny R( og i november får både nye A4 Avant og A4 Limo Norges-premiere.

BMW: Også BMW kan by på et allsidig nyhetsår. I februar lanseres nye X5 M og X6 M, sammen med sommerfristelsen 2-serie Cab. 6-serie har fått en facelift og dukker opp i mars, mens en oppgradert 1-serie lanseres i april. Ny 2-serie Family Tourer har premiere i september, samtidig som en oppgradert 3-serie ruller ut på norske veier. I oktober vil BMW-forhandlerne lansere ny X1 og ny 7-serie.

CITROËN: Ingen nye Citroën-modeller i sikte, men oppgraderte utgaver av C4, Berlingo, DS4 og DS5 ventes til sommeren.
FIAT: Den store Fiat-nyheten i år er 500X, den første crossoveren i 500-familien. Dessuten hare både Ducato og Doblo fått en facelift og er klare for norske veier i vinter
.
FORD: Nye Mondeo får sin Norges-premiere i januar. Og Ford har mange nyheter på gang. I februar lanseres Focus ST og i juni kommer nye C-Max. Den store Ford-måneden blir sannsynligvis september, med trippelpremiere for ny Mustang, ny S-Max og Vignale Mondeo

HONDA: Mens Honda nøyde seg med en lansering i fjor, blir 2015 et livlig nyhetsår. En oppgradert Civic kommer i mars og en oppgradert CR-V i april, mens nye Civic Type R lanseres i midtsommers sammen med ny Jazz og ny HR-V.

HYUNDAI: Frisk åpning fra Hyundai med lansering av ny i20 allerede i januar. I løpet av sommeren kommer oppgraderte utgaver av i30, i40, H-1, SantaFe og ix20. I august får Hyundais nye ix35 Norgespremiere.

KIA: Med stor suksess i 2014 følger Kia opp med nye Sorento allerede i januar. Ny Optima kommer i august, og importøren lover oppdragering av Rio, Venga, Picanto og Cee’d.

MAZDA: Det blir et skikkelig spennende Mazda-år. I mars kommer nye Mazda2 og på ettersommeren lanseres både nye CX-3 og ny MX-5. Dessuten får både Mazda6 og CX-5 facelift i løpet av vinteren.

MERCEDES-BENZ: Mange sterke nyheter i 2014 følges opp med hele åtte norgespremierer i det nye året. Allerede i februar lanseres nye B-klasse Electric Drive og nye Maybach. I mars kommer CLA Shooting Brake, lillebror til «verdens vakreste stasjonsvogn», og to eksklusive modeller, AMG GT og AMG C63. Midtsommers lanseres nye GLE Coupé, mens nye GLC og C-Klasse Coupé er høstnyheter. I tillegg får både GLE og A-Klasse facelift.

MITSUBISHI: Årets eneste nyhet er L200 som lanseres i oktober.

NISSAN: Nissan har bak seg et aktivt nyhetsår. I år blir Juke Nismo RS og Pulsar 190 hk. de to lanseringene.

OPEL: Ny Opel Corsa lanseres i januar. I august får vi se nye Karl på norske veier og i november kan Opel-forhandlerne vise nye Astra.

PEUGEOT: GT-utgaven av Årets Bil, Peugeot 308, kommer i mars. Spesialutgavene 508 RXH-Line og GT-Line er andre spennende vinternyheter. Populære 208 kommer i oppgradert utgave midtsommers.

PORSCHE: Fire spreke Porsche-nyheter i vente. I februar lanseres nye 911 Carrera GTS. I april kommer både nye Cayenne GTS og Cayenne Turbo S. Mot slutten av året kommer oppgradert 911.

RENAULT: Årets store nyhet er Espace som skal lanseres i juni.

SKODA: Fire viktige nyheter skal holde oppe interessen for Skoda i 2015. Ny Fabia kommer i februar, både som sedan og stasjonsvogn. Ny Suberb lanseres i september og i november kommer stasjonsvognutgaven av storbilen.

SUBARU: Nye Outback ruller ut på norske veier i mars. Omtrent samtidig lanseres nye Forester D Aut.

SUZUKI: Ny Vitara lanseres i april.

TOYOTA: Den store Toyota-nyheten heter Mirai, og er en helt ny hydrogen brenselcellebil. Det kommer i oktober, omtrent samtidig med den nye designbomben C-HR. For øvrig får Prius+ Seven, Avensis og Auris en facelift i år.

VOLKSWAGEN: Norges mest solgte bilmerke også i 2014 holder koken med hele 11 nye modeller dette året. Først ut er Golf GTE og Polo GTI som lanseres i mars. Nye Polo Blue Motion kommer i april, mens både nye Golf Alltrack og Golf R stasjonsvogn er mainyheter. Passat Blue Motion kommer i juni, nye Transporter og Caddy i august, mens Volkswagens nyhetsflom avsluttes med ny Touran, ny Passat GTE og ny Passat Alltrack i oktober
.
VOLVO: Den store nyheten fra Volvo dette året er XC90 som lanseres i april, mens V60 Cross Country dukker opp i juni.