34 elbiler til kommunen

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Arendal kommune tar et skikkelig grønt krafttak når de tar i
bruk 34 nye elbiler.


Kommunens bilansvarlige, rådgiver Jon Skogeng, var tidlig på plass hos Gromstad Motor Stoa den råkalde morgenen da elbilene skulle overleveres. Sammen med salgssjef Fredrik Krabbe-Knudsen hadde han planlagt seansen i detalj. De 34 Nissan Leaf’ene sto klare innendørs og brukerne fra kommunen kom i puljer utover formiddagen for å få nødvendig opplæring før de kjørte ut på vinterføret i ny bil.
– Vi har organisert dagen slik at brukerne får en grundig opplæring og nødvendig informasjon inne i varmen i forretningen før de overtar bilen. Det er alltid noe å sette seg inn i. Spesielt for dem som ikke har kjørt elbil før er det mye nytt å lære, sier Krabbe-Knudsen, som naturligvis synes det er stor stas å kunne levere tidenes største antall helelektriske biler til kommunen.

Største leveranse
– Dette er en veldig bra avtale for kommunen, for de ansatte som skal bruke bilene – og for miljøet. Selvfølgelig er det positivt også for oss som har fått anledning til å levere bilene. Dette er den største enkeltleveranse vi har hatt, sier han.
Leaf-leveransen til Arendal kommune er en del av den store kommunebil-avtalen som omfatter flere kommuner i Aust-Agder og til sammen omkring 200 biler av forskjellige merker. Det er firmaet LeasePlan som organiserer avtalen, som naturligvis er årets største bilhandel.

Klar målsetting
– For Arendal kommune er det et klart definert mål å øke andelen utslippsfrie biler. Med denne avtalen øker vi fra 10 til 34 elbiler i ett jafs, det er helt i tråd med administrasjonens og politikerne ønske, sier Jon Storeng.
– Av de 156 nye leasingbilene vi overtar i denne avtalen, er altså tyve prosent elbiler. Det er et stort fremskritt. Vi ønsker å være langt fremme i det grønne skiftet, og i anbudsprosessen var vi også veldig klare på våre ambisjoner , sier han
– Vi merker også at de ansatte i kommunen, i vesentlig grad innen helse- og levekårsektoren, er mye mer positive til elbiler enn de var da de første ble tatt i bruk. Nå vet vi at elbilene funker godt og vi har også godt med ladestasjoner tilgjengelig, sier han.
--