4500 kvadratmeter bilglede!

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Idrettens fenomentale storstue er perfekt amfi også for bilglede. Når 200 bilnyheter inntar Sparebanken Sør Amfi vil publikum få en fargerik og spennende opplevelse.

På menyen står alt fra en unik tyvtitt på en verdensnyhet til de aller ferskeste elektriske nyvinningene – og heftige innslag for hele familien.
De ti premiérebilene vil bli behørig avduket og presentert i løpet av formiddagstimene lørdag. Forhanderne er fulle av energi og lyst til å fortelle om både premiéremodeller og alle de andre nye kjøretøyene som fyller de svære, flotte hallene i storstua.

Veteranbiler og elbiler
Som en festlig kontrast til mylderet av avansert teknologi og elektronikk kommer søndagens samling av veterankjøretøyer som parkeres utenfor hallen. Veteranbiler er mer populære enn noensinne, og bilene som vises frem vil garantert mange bilhjerter.
Opplæringskontoret for bilfag har tatt konsekvensen av den voldsomme økningen i salget av elektriske biler, og vier sin stand elbil-teknologien. De parkerer en elbil på standen og vil informere om teknologien, prinsippene og alt annet publikum måtte ønske å vite noe om.
Og riktig teknologisk blir det for de unge, spilleglade når Sørlandsmesterskapet i rallycross for Xbox skal avgjøres.

Spektakulært
For mange messebesøkende vil helt sikkert en spesiell oppvisning bli en stor opplevelse. Arrangørene i bilbransjen kan nemlig med stolthet presentere en av sine egne, nemlig den unge bilmekanikeren Ole Kristian Sørensen som tilhører verdenseliten i den dristige sportsgrenen trial.
Søndag ettermiddag vil ha gjøre dristige manøvre med motorsykkelen utenfor hallen. De som fikk meg seg Ole Kristians oppvisningen i NRK under Sommerbåt-besøket i Grimstad vet at dette blir riktig spektakulært. Se for øvrig intervju med Sørensen på side 38.
Snakk om 4500 kvadratmeter med ren og skjær bilglede – hele september helgen til ende!