Alle Volvo med elmotor fra 2019

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Volvo Cars har kunngjort at alle deres biler lansert fra og med 2019 skal ha en elektrisk motor.
Året markerer slutten for biler som kun har forbrenningsmotor, og plasserer elektrifisering i sentrum for Volvo Cars fremtidige virksomhet.


Avgjørelsen representerer et av de viktigste trekkene noen bilprodusent har gjort for å fremme elektrifisering, og understreker hvordan Volvo Cars baner vei for et nytt kapittel i bilhistorien - over hundre år etter at forbrenningsmotoren ble oppfunnet, skriver den svenske produsenten i en pressemelding

Økt etterspørsel
– Dette handler om kunden, forteller Konsernsjef Håkan Samuelsson. –Etterspørselen etter elektrifiserte biler blir stadig større, og vi ønsker å møte kundenes behov i dag og i fremtiden. Nå kan du velge den elektrifiserte Volvoen du ønsker
Volvo Cars kommer til å introdusere en portefølje med elektrifiserte biler for hele modellutvalget, i form av helelektriske biler, plug-in-hybrider og milde hybrider.
Selskapet skal lansere fem helelektriske biler mellom 2019 og 2021. Tre av dem blir Volvo-modeller, og to av dem elbiler med høy ytelse fra Polestar – Volvo Cars eget selskap for høyytelsesbiler. Samtlige detaljer om disse modellene blir kunngjort senere.

Bredest utvalg
De fem bilene blir supplert av et utvalg bensin- og diesel-plug-in-hybrider, samt 48 volts milde hybrider som alternative versjoner av samtlige modeller. Dette gjør Volvo til bilprodusenten med det bredeste utvalget av elektrifiserte biler.
I fremtiden vil det ikke være noen biler fra Volvo uten elektrifisering, ettersom biler med bare forbrenningsmotor gradvis blir utfaset til fordel for elektrifiserte varianter.

En million innen 2025
– Denne kunngjøringen markerer slutten for biler med bare forbrenningsmotor, sier Samuelsson. – Volvo Cars skal etter planen ha solgt én million elektrifiserte biler innen 2025. Vi har sagt det, og vi mener det. Dette er måten vi skal gjøre det på.
Kunngjøringen understreker Volvo Cars engasjement for å minimere miljøpåvirkningen og gjøre fremtidens byer renere. Volvo Cars er opptatt av å redusere CO2-utslippet fra både produktene og driften. Målet er at produksjonen skal være klimanøytral innen 2025.
Beslutningen følger forrige måneds kunngjøring om at Volvo Cars skal gjøre Polestar til et nytt, globalt selskap som produserer høyytelsesbiler under eget varemerke.
I Norge står plug-in hybrider nå for mer enn 90 prosent av salget av nye XC60, V90 og XC90.

-