Audis nye kompakt-SUV

Agderposten Medier
En av årets største Audi-nyheter er kompakt-SUV’en Q2.
Den nye SUV’en henter teknikk og opplevelser fra sine større brødre i Q-familien og kombinerer det med skarp design og funksjonelle løsninger.


Nye Audi Q2 er 1,51 meter høy, 1,79 meter bred og 4,19 meter lang, med en akselavstand på 2,60 meter. Størrelsesmessig er den dermed noe kortere en Audi A3, men har samtidig like stor akselavstand som Audi Q3. Bagasjeromsvolumet måler 405 liter, og øker til 1050 liter når bakseteryggene legges ned.

Offroad-design
Designen til nye Audi Q2 preges av vinkler, kanter og skarpe linjer. Den umiskjennelige singelframe-grillen har fått nye knekker og sammen med de markante frontlyktene gir den bilen et sportslig uttrykk. Helt ny er også sideprofilen, hvor skulderlinjen i karosseriet nærmest er høvlet frem med skarpe linjer og vinkler.
Kontrast-fargen nederst er med på å understreke offroad-designen på bilen. Dekorelementet bak siderutene kan byttes ut dersom eieren ønsker andre kontrastfarger og dekor på bilen ved en senere anledning.

Teknikk fra storebrødre
Teknikken i nye Audi Q2 hentes fra storebrødrene. Det betyr at den komptakte SUV’en eksempelvis kan leveres med LED-hovedlys, head-up display, adaptiv cruise-kontroll med køkjøringassistent og demperregulering. Nødbremsassistent er standard.
De skarpe linjene går igjen i interiøret, hvor det er lagt stor vekt på romfølelse. MMI-skjermen er plassert høyt på dashbordet og med Audi smartphone interface kan grensesnittet til iOS og Andriod smarttelefoner enkelt integreres gjennom Apple Carplay og Google Andriod Auto.

Motorvalgene
Nye Audi Q2 kommer først med følgende motorer og kombinasjoner:
Bensinmotorer:
1.0 TFSI 115 hk Manuelt gir/S tronic
1.4 TFSI 150 hk Manuelt gir/S tronic
Dieselmotorer:
1.6 TDI 115 hk Manuelt gir/S tronic
2.0 TDI 150 hk S tronic /quattro S tronic
2.0 TDI 190 hk quattro S tronic
Noe senere følger flere motoriseringer, deriblant også en bensinmotor med quattro firehjulsdrift.

Høstnytt i Norge
– Nye Audi Q2 kommer på norske veier til høsten. Forhåndssalget starter i sommer og vi ser for oss en startpris på under 300.000 kr, sier Audi-direktør Harald Edvardsen-Eibak.
– Med nye Audi Q2 utvider vi SUV-familien til Audi ytterligere, og vi er trygge på at denne modellen både vil tiltrekke oss nye kundegrupper og være et nytt alternativ for mange av våre eksisterende kunder, sier Edvardsen-Eibak.