Auto-Car har blitt Renault og Dacia forhandler

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier

Nå er det mulig å se og kjøpe biler fra Renault hos Auto-Car på Stoa, både personbiler som elbilen Renault Zoe som er helt ny nå, og varebiler som Kangoo og Trafic. Auto-Car startet opp som en helt ny Renaultforhandler i østre deler av Agder fra 1/1 . De startet også med Dacia.
Det er Auto-Car som nå tar seg av garanti henvendelser fra eiere av Renault og Dacia i distriktet, ettersom de nå har fått dette nye agenturet fra importøren av Renault.

Hvorfor et skifte?
I tidligere Aust-Agder var det JM Auto som hadde agenturet på å selge Renault, men når en bilbutikk selges står det i kontrakten man har med ulike importører at de kan ta agenturet opp til vurdering.
Vi tok en telefon til Renault Norge og Adm. dir. Nils Henrik Holmen for å høre litt om bakgrunnen til at agenturet for Renault nå gikk til Auto-Car.
- Motor Gruppen som er importør av Renault, DaCia og Mitsubishi har hatt en langsiktig strategi om å samle våre merker når det faller seg naturlig, forklarer Nils Henrik.
- Vi har vært svært fornøyd med den gode jobben JM Auto, og nå Autostrada har gjort for oss, men ved et salg av en bilbutikk er det en naturlig mulighet til å få samlet våre merker i en butikk. Auto-Car har som kjent Mitsubishi fra før og Motor Gruppen har hatt et godt tillitsforhold til dem i alle år. Da var det naturlig for Motor Gruppen at det var de som fikk agenturet for Renault nå fra 1/1 , forteller Nils Henrik.

Glade for dette
Jarl Helge Venemyr som er daglig leder og eier av
Auto-Car er glad for at de har fått agenturet på Renault og Dacia, som Motor Gruppen er importør av.
- Ja, vi er veldig glade for at vi har fått Renault og Dacia hit til Auto-Car, det blir både spennende og bra med et enda større utvalg under samme tak for både personbil og varebil, forteller Jarl Helge.
- Vi har også ansatt en av Norges aller beste Renaultmekanikere. Det vet vi ut fra Renault sin årlige interne mekaniker-konkurranse.
- Vi har brukt det siste halve året av 2019 til kurs og opplæring av salgs personell, kundesenter og mekanikere. Spesialverktøy og maskiner er på plass, slik at alt skulle bli klart til å starte med Renault salg, service og karosseriverksted fra 1/1, forklarer Jarl Helge.

Det er jo moro at Dacia kommer til østre deler av Agder også, og at de ikke bare er tilgjengelig i Kristiansand. Det er vel Dacia Duster, den rimelige SUVen med 4x4 med priser fra kr 249.000 som importeres til Norge?
- Ja, det er bra at vi får Dacia her i øst også!
- Nå kommer det en ny versjon av Dacia Duster om et par måneder, derfor har vi ikke den utgående modellen i utstillingen, men vi kan skaffe den til de kunder som ikke vil vente på neste modell, forklarer Jarl Helge
- Vi tror det er flere som kan være interessert i en rimelig SUV med 4x4 her i distriktet.

Det blir vel også hyggelig med elbilen Renault Zoe i butikken her?
- Det er ikke tvil om at det å kunne tilby flere elbiler i dagens marked er svært gunstig slik etterspørselen etter elbiler har utviklet seg, så vi er naturligvis veldig glade for å få elbilen som gir mest rekkevidde for pengene her hos Auto-Car, forklarer Jarl Helge.
- I Bilbransjen før jul kunne vi lese om Renault Captur som kommer i ny og lekker versjon nå til våren, og som også kommer som ladbar hybrid, det blir en spennende bilmodell!
- Men Renault er også veldig gode på varebiler, også elektriske varebiler, så det å få utvidet varebil utvalget her er også noe vi synes er veldig positivt, sier Jarl Helge

Hva tenker du om at det ble en forandring på agenturet for Renault nå?
- Det er det vel greiest at Renault Norge uttaler seg om, men det lå jo litt i kortene ut fra den langsiktige strategien Motor Gruppen har hatt en del år, om å få samlet merkene sine, avslutter Jarl Helge.