Autostrada styrker laget

Linda Marie Anderstrøm, Agderposten Medier

JM Auto har siden oppstarten i 1989 vært et veldrevet og stabilt firma som har levert gode resultater, og som dessuten kan skilte med et svært bra renommé. Dette solide grunnlaget har sørget for at overgangen til Autostrada har forløpt smertefritt og kun ved hjelp av små justeringer. For å ruste bedriften enda bedre for fremtiden har de nå knyttet til seg ytterligere erfaring fra bransjen.

Salgssjef Kai Sillerud og salgskonsulent Fredrik Grønlie hadde sine første arbeidsdager i flotte lokaler på Stoa denne sommeren, og til tross for at det fremdeles er relativt nylig siden oppstart er begge to allerede godt i gang i sine nye roller hos Autostrada.

- Det er klart det er mye å sette seg inn i, men jeg synes at det går fint. Som nyansatt skal du lære mange nye programmer, og ikke minst få inn riktige rutiner, forteller Kai, og Fredrik følger opp:

- Det er mye nytt, men det har vært en veldig grei overgang. Det er god stemning her på bygget, og utrolig ålreite mennesker å jobbe med.

Lidenskap for bil
Begge de to nykommerne hos Autostrada er tydelige på at det var en gyllen anledning da de fikk tilbud om ansettelse i bedriften.

– Autostrada er en utrolig spennende bedrift. De er fremoverlente i tankegangen, satser på salg og på å være innovative og profesjonelle. I tillegg oppleves de man har rundt seg som genuine bilfolk, med virkelig stor lidenskap for bil, forteller Kai.

Den nye salgssjefen har lang erfaring i bransjen. Han arbeidet som forsikringsselger frem til han for tolv år siden skiftet fagfelt og startet som bilselger hos Gromstad. Der arbeidet han først med salg av Volkswagen, og deretter Audi. Nå er det Renault og Volvo som gjelder, og for å gjøre seg godt kjent med merkene har han prøvekjørt samtlige av de ulike modellene som Autostrada anbefaler for sine kunder.

- Som bilforhandler er det viktigste av alt god oppfølging av kundene, og hos Autostrada er vi veldig fokusert på å kunne gi gode råd til kunder både ved salg og på service, sier han.

Etter drøye seks år som forhandler av Toyota var også Fredrik klar for noe nytt. Da Autostrada skulle øke staben ytterligere var det en mulighet han ikke kunne gå glipp av.

- Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, og ønsket å arbeide i premiumsegmentet. For min del var det veldig spennende når Autostrada kom inn i bildet her på Sørlandet. Jeg kjente fra før til Autostrada som en organisasjon som er rimelig frempå. De jobber offensivt og satser stort på salg ved å legge til rette for at selgerne skal lykkes. Som ny er jeg veldig fornøyd med å ha vært med helt fra starten av at Autostrada tok over, forteller han.

Inspirerende arbeidsmiljø
Hos Autostrada arbeides det kontinuerlig med å legge til rette for en kultur basert på at kunden er i fokus. De ønsker å skape langvarige kundeforhold, og at kundene opplever et trygt bilhold med Autostrada. Til tross for sin relativt korte periode hos bedriften er de to nyansatte allerede helt innforstått med denne kulturen.

- Jeg hadde mye god erfaring fra Toyota, og fyller nå på med nytt fra Autostrada. Jeg opplever at det er en kultur for bil her, og at Autostrada virkelig legger til rette for at vi skal nå målene våre. Den nye eierstrukturen har ført til en ny giv blant de som har vært her lenge og som «de nye» merker vi en tydelig positivitet, sier Fredrik, og Kai følger opp:

- Det er ganske klart at her ønsker man å lykkes, alle har respekt for hverandre og uavhengig av stilling er alle like viktige for bedriften. Her hjelper vi hverandre på en positiv måte. At bedriften har fokus på å være synlig og tilgjengelig blant eksisterende og nye kunder taler også veldig positivt for min del.


Vinnerkultur
Med 30 år i ledersetet hos JM Auto kan Ove Hagen, daglig leder hos Autostrada, sine saker. Han er klar på hva han ser etter når han skal ha nye medarbeidere med på laget, og forteller at det kan være et krevende team å komme inn i. Bedriften har en ambisiøs vekststrategi, og for å nå disse målene stilles det tydelige krav til hvordan man arbeider og til resultatene som leveres.
- At vi får inn to nye ansatte som kjenner bransjen såpass godt i fra før er svært bra. De har nettverk, innsikt og erfaring som bidrar til og harmonerer godt med vår vekststrategi. Kai og Fredrik er dyktige og hyggelige, og har genuin respekt for kunden - det ligger i ryggraden. At de valgte å komme til oss fra to velrennomerte konkurrenter taler veldig positivt for Autostrada, sier Ove.

Å arbeide til det beste for kunden er en rød tråd i hvordan de arbeider hos Autostrada. Volvo er for andre året på rad kåret av Norsk Kundebarometer til å ha de mest fornøyde kundene uansett bransje, og Autostrada ønsker å gjøre sitt for at de skal kunne fortsette å levere til samme høye standard. At det er menneskene i bedriften som i dette henseende er det viktigste aspektet, er Hagen ikke i tvil om.

- De som arbeider hos oss kan ikke bare være en god bilselger, de må ha riktig innstilling også, slik at de samstemmer med de andre på laget. For vi er et team, her, det er viktig at vi fungerer godt sammen og gjør hverandre gode. Tiden man bruker på jobb hos oss skal være positivt påfyll, understreker han, og skyter inn:

- Vi heier på hverandre her, og det er lov til å være god.

Kai og Fredrik er hjertens enige i sin tilbakemelding på hvordan det fungerer å arbeide på Autostrada og Hagens team:

- Ove er en fantastisk sjef. Det er veldig moro å få muligheten til å arbeide på lag med ham.