BMW med ladbar prisbombe

Jens P Christensen, Agderposten Medier
Ladbare hybrider er i skuddet. Nye BMW 225xe Active Tourer er allerede omtalt som en av årets hotteste bilnyheter. Den ladbare flerbruksbilen er dessuten en avgiftsvinner. Prisbomben med firehjulsdrift og automatgir er faktisk nærmere 200.000 kroner billigere enn den «vanlige» 2-serie Active Tourer med tilsvarende utstyr! Ikke rart salgssjef Glenn Taraldsen venter stor interesse for nyheten.

– Dette er en premium kompakt flerbruksbil som er midt i blinken for nordmenn. Litt høyere, store dører, grei plass til fem voksne og virkelig spennende teknologi, sier Taraldsen.
– At nyheten også er en avgiftsvinner er selvsagt et stort pluss. Dessuten er den knallsprek med 224 hk, sier han.

Elektrisk firehjulstrekk
Nye BMW 225xe har en annen type firehjulsdrift enn standard xDrive. Det er elmotoren som gir drift bak og bensinmotoren som gjør jobben der fremme. Det betyr at avhengig av typen bruk kan man ha bakhjulsdrift – kjøring kun på strøm, forhjulsdrift (bensinmotoren alene), eller drift på alle fire når begge motorene jobber sammen.
BMW lover 41 kilometer full-elektrisk rekkevidde.
Forbruket er ellers oppgitt til 0,2 liter per mil og med et CO2-utslipp på 46 gram per kilometer fra en bil som skal klare 0-100 kilometer i timen på 6,7 sekunder.

4x4 og automat
Bilens attraktiv kombinasjon av teknologi, plass og gunstig pris gjør BMW Norge svært optimistiske. 500 biler var forhåndsbestilt før lanseringen .
Med elektrisk firehjulsdrift, 400 liter bagasjeplass og automatgir som standard regner importøren med at dette kan bli en av BMWs mest solgte modeller i 2016. Det skyldes ikke minst prisen. Den ladbare flerbruksbilen koster fra 358.600 kroner, med elektrisk firehjulstrekk og automatgir.

224 hester
BMW 225xe er en 2-serie Active Tourer med såkalt eDrive. Det er det BMW kaller sine helt eller delvis elektrifiserte drivlinjer. BMW eDrive ble først lansert i BMW i8 og i3. BMW vil tilby en ladbar hybridmodell i alle de største segmentene i 2016.
Drivlinjen er en 1,5 liter 3-sylindret bensinmotor med BMW Twinpower turboteknologi på 136 hestkrefter kombinert med en elmotor på 88 hester.
Tilsammen blir dette BMWs eDrive ladbare hybridsystem, som samlet yter 224 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment er sterke 385 newtonmeter.
0,2 på mila
Forbruket er ellers oppgitt til 0,2 liter per mil og med et CO2-utslipp på 46 gram per kilometer.
Og det fra en bil som skal klare 0-100 kilometer i timen på 6,7 sekunder.

Avansert utstyr
Standardutstyrslisten inneholder blant annet firehjulsdrift, automatisk klimaanlegg, automatgir, 17-tommers lettmeltallfelger, DAB+, multifunksjonsratt, parkeringsassistent bak, cruisekontroll med bremsefunksjon, og den automatiske nødanrops-tjenesten e-call.
Via appen på mobilen eller nettbrettet, kan man også sjekke batteriets ladestatus og bilens rekkevidde, samt få opp kart med søkefunksjon, for eksempel etter ladestasjoner.
--