Barsk Active for aktiv livsstil

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Hyundai i20 Active er en barsk og praktisk nykommer som bærer sitt navn med rette. Dette er en kompakt-SUV for en aktiv livsstil.

– Hyundai legger vekt på at dette er en kompakt crossover modell som skal appellere spesielt til folk i urbane strøk med en aktiv livsstil. Men nye i20 Active vil naturligvis dekke de aller flestes bilbehov. Det er topp moderne og svært velutstyrt bil som er fantastisk morsom å kjøre, sier Hyundai-forhandler Stig Rune Aasen.
Bilen som lanseres i disse dager har barsk offroad-design og en rekke friske detaljer. Høy bakkeklaring gir lettvint innsteg og man sitter høyt har suveren oversikt og kontroll når man kjører. Bilen er også 20 mm høyere enn sine Hyundai-søsken og med høyere plasserte seter som gir bedre komfort og utsyn for denne type bil.
Bilen er konstruert for å tåle tøffere forhold og er slik sett også i slekt med Hyundais øvrige SUV-tilbud
i20 Active er utstyrt med LED kjørelys, takrails, takbuelister og skidlates – elementer som forsterker det barske uttrykket.

Ny turbomotor
Bilen kommer også med en helt ny 1,0 liters turbobensin motor som yter 100 HK og forsterker det tøffe inntrykket med sportslige kjøreegenskaper og maksimal ytelse.
Når det gjelder utstyret i i20 Active har ikke Hyundai spart på noe. Nykomlingen på norske veier er for eksempel utstyrt med dynamiske bi-funksjonelle frontlys med innfelte LED posisjoneringslamper og LED kjørelys.

Smarte detaljer
Av spennende og smarte detaljer må nevnes et meget bra integrert ryggekamera som gir svært god oversikt bakover på den 7-tommers berøringsskjermen. Et avansert overvåkningssystem sørger for å varsle hvis lufttrykket i et dekk skulle bli for lavt. Og en bakkestart-assistent gjør bakkestarten enkel og hindrer at bilen ruller bakover når den settes i bevegelse.
Det er også verdt å nevne at baksetene kan legges ned, flyttes og spilles 60/40 for frakt av lange gjenstander.