Beigeistring for ny Kia-hybrid

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Kias nye hybrid Niro ble en suksess over natten. Noen små minutter etter avdukingen på Sørlandets Bilmesse ble premiére-bilen solgt. Og i løpet av dagene etter lanseringen har salget av den sporty, velutstyrte crossoveren vært langt over de mest optimistiske forventninger hos forhandleren.
– Dette er helt utrolig gøy. Det er helt tydelig at dette er en bil som treffer kundene, sier salgssjef Atle Høyvang hos Bertel O. Steen Agder.
– Det er tre hovedgrunner til suksessen, nemlig prisen, garantien og utstyret. Niro hybrid er virkelig bilen som har alt og som dessuten er usedvanlig billig i bruk. Med miljøvennlig, velkjent hybridteknologi i en lekker, sprek og romslig bil med alle moderne assistansesystemer er dette en bil som går rett hjem hos kundene, sier han.
– Vi har solgt Niro til både nye og tidligere kunder. Og salget er jo nettopp begynt! Sier en svært begeistret Kia-forhandler, som naturligvis trigges av Kia-offensiven med sterkt økende salg og hyppige lanseringer av nye modeller.

Spenstig crossover
Kia Niro blir lansert som en spenstig hybrid crossover med alt man trenger av utstyr. Bilen er miljøvennlig og drivstoffgjerrig med elegant design, imponerende teknologi og førsteklasses kjørekomfort. Importøren har sikkert rett i at Niro passer perfekt til det norske markedet, som stadig etterspør et større og bredere utvalg av miljøvennlige biler. Med hybriden tas miljøet på alvor, og samtidig som man bevarer ekte og inspirerende kjøreglede.
Niro byr på dynamiske linjer, stilfullt design, god innvendig plass og smarte løsninger. De innvendige målene sørger for godt med sitteplass til både sjåføren og passasjerene. Bagasjen kan trygt plasseres i det romslige bagasjerommet på 427 liter. Baksetene kan deles og legges ned 60:40 og volumet i bagasjerommet øker da til 1425 liter.

Avansert batteripakke

Niro har en 1.6 liter bensinmotor, lithium-ion polymer batteripakke, 32 kW elektrisk motor og en sekstrinns dobbelclutch gearkasse. Samlet ytelse er på 141 hk. Batteripakken veier bare 33 kg, er plassert under baksetet og stjeler ingen plass fra bagasjerommet på 427 liter.

Mye nytt utstyr

De som faler for Niro kan velge mellom tre utstyrspakker: Classic, Active og Exclusive. Allerede fra innstegsmodellen er bilen meget godt utstyrt. Navigasjonssystemet i Niro tilbyr Kia Connected Services med oppdatert kjøreorientert informasjon, og Niro vil være den første modellen fra Kia som får Android Auto.
Niro er utviklet for å kunne møte de strengeste krav i kollisjonstester, og har et sterkt chassis med en rekke passive og aktive sikkerhetssystemer. Syv kollisjonsputer er standard, og tilgjengelig utstyr er blant annet; adaptiv Cruise Control, automatisk nødbremsesystem, Lane Assist, blindsonevarsel, varsling for kryssende trafikk ved rygging og trådløs mobillading.
Den ferske modellen kommer også med en trådløs lader. Man plasserer enkelt telefonen på laderen, og den vil starte å lade uten kabler.

Effektiv hybriddrift

Niro skifter mellom å hente kraft fra bensinen og elektrisitet – eller bruker en kombinasjon av begge. Regenererende bremser bruker bevegelsesenergien til å lage batteriet. Systemet gir en effekt på 141 hk. og kan gi b ilen en toppfart på 120 km/t. i ren elektrisk modus.
Hybridteknologien gir naturlig nok lavt utslipp og bensinforbruk. Som en betydelig ekstrabonus for Niro-eieren er enkelt vedlikehold og 7 års garanti – også på batteriet.
Dessuten er bilen aggressivt priset. For 265.000 kroner får man en moderne, elegant og velutstyrt bil som dessuten får de grønneste miljøforkjemerne til å smile.

Kia-offensiv
Den nye hybriden lanseres på et tidspunkt hvor Kia er på offensiven - også i Norge. Modellspekteret er omfattende og merket høster anerkjennelse for kvaliteten.
– Vi kan virkelig tilby biler for alle behov. Jeg pleier å si at vi har en veldig innholdsrik og god verktøykasse, sier Atle Høyvang, som allerede forbereder neste lansering, nemlig store Optima stasjonsvogn og Optima plug-in hybrid. Begge kommer i løpet av høsten.
– Våre kunder kan velge mellom 15 modeller og ingen andre kan tilby 7 års garanti, sier han.