Bilfest med 10 premiérer!

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Med nyhetsboom og over 200 nye bilmodeller i alle pris- og teknologivarianter inviterer bilbransjen til Sørlandets Bilmesse i Sparebanken Sør Amfi siste helgen i august.

200 nye bilmodeller, ti spennende premierer og allsidige overraskelser gjør stormønstringen i Arendals storstue mer attraktiv enn noensinne. 4500 kvadratmeter ren og skjær bilglede møter de besøkende den siste augusthelgen.
At bilbransjen kan feire at stormønstringen arrangeres for 20. gang trigger naturligvis iveren etter å gjøre årets bilfest ekstra attraktiv. Det er tredje gang messen arrangeres i storhallen. Fra 1995 til 2013 var Arendal sentrum fast arena første helg i mai.

Enormt spekter
– Merkeforhandlerne slutter helhjertet opp om messen, og dermed er alle bilinteresserte garantert en unik oversikt over alt av nyheter i alle størrelser og prisklasser, sier sier Dag Rekdal i Aust-Agder Bilbransjeforening som arrangerer stormønstringen
– Spekteret av nye biler har aldri vært og større, og i tillegg til modellutvalget har jo bilinteresserte fått ytterligere valgmuligheter. I Sør Amfi kan publikum se og prøve elbiler, hybrider, ladbare hybrider og naturligvis biler med de mest moderne og miljøvennlige bensin- og dieselmotorer. Dessuten blir det anledning til å prøvekjøre bile. Vi kan trygt love tidenes mest spennende bilfest, sier han.

Fra Pollen til Amfi
Det er altså 20. gang en samlet bilbransje inviterer publikum til visning av alle nye modeller. Frem til 2014 var bilmessen selve starten på sommeren i festival-Arendal. Men etter at Sør Amfi ble åpnet har bilfolket etablert seg innendørs og arrangert messen over to dager.
– Naturligvis er det gratis å oppleve den fantastiske bredden i utvalget av nye bilmodeller. Bredden har aldri vært større og den teknologiske utviklingen går fortere og fortere, sier Dag Rekdal, som er stolt og glad for at bilforhandlerne samles unisont om denne årlige stormønstringen.
– Konkurransen er stor i vår bransje, men spesielt derfor er det viktig at vi kan lage denne bilfesten sammen, sier han.

Premiérer og prøvekjøring

Premiérer er viktige trekkplastere under bilmesser. Bilforhandlere jobber intenst for å fremskynde lanseringer av nye modeller - før de heteste nyhetene får offisiell Norges-premiére. Og hvis alt går etter planen og de ferskeste nyhetene rekker frem, kan arrangørene skilte med hele 10 premierer under messen.
De ti blodferske nyhetene som blir avduket og behørig presentert i løpet av de første timene lørdag er: Ford Edge, Alfa Romeo Giulia, Toyota Hilux, Volvo S90, Hyundai IONIQ, Fiat Fullback, Audi A3, Suzuki X-Cross SUV, Ford EcoSport og Kia Niro Hybrid.
Dessuten blir naturligvis de bilmodellene som er lansert i løpet av sommeren behørig presentert i messehallene, så publikum er garantert å få se det aller nyeste som ruller på norske veier – og de modellene som ennå ikke er lansert.
I tillegg til de 200 bilene i hallen vil forhandle