Den nye ID.3 bør du få sett!

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier

Direkte fra den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt har det kommet en VW ID.3 1st Max til Norge, og nå reiser den rundt til ulike forhandlere så folk kan få hilse på bilen og bli bedre kjent med den.

Når du setter deg inn i nye ID.3, og den kommuniserer med deg med lyssignaler under frontruta, og du ser inn i det ekstremt gode head-up displayet så skjønner du hvorfor denne bilen må oppleves!

Påmelding
Det er tre ulike forhandlere som står bak visningen hos Gromstad Auto i Arendal, og derfor er det påmelding til 4 ulike tider tirsdag 5/11. Om man rusler inn på volkswagen.no finner man informasjon om visninger av ID.3 og man kan få meldt seg på den visningen som passer best. Visningene er fra 08:00-10:00, 10:30-12:30, 13:00-15:00 og 15:30-17:30 og man ser tydelig i påmeldingsskjemaet om det er ledige plasser igjen på de ulike visningene.

Poenget med påmelding er at alle som kommer skal få en så god opplevelse som mulig, og at det ikke skal bli for fullt i lokalet til at folk skal få sett på og opplevd bilen på en god måte.

1st – first edition
I første omgang skal det lages 30 000 1st, og den bygger på den mellomste batteripakken som gir 58 kWh og en WLTP-rekkevidde på 420km. Det betyr at alle som forhåndsbestiller bilen vil få den i 2020, og de første bilene skal leveres ut til kunde sommeren 2020. Dette gjelder så lenge forhåndsbestillingen er åpen.

Senere vil ID.3 også lages med en mindre batteripakke som vil gi 330km rekkevidde og med en større batteripakke som vil gi 550km rekkevidde. Produksjonen av disse starter ikke før i 2021.

Du kan velge mellom 3 utstyrsnivåer i denne førsteutgaven, vanlig, plus og max, og det er en bil med max utstyrsnivå som er på rundtur til forhandlerne i Norge nå. Førsteutgaven kommer i 4 ulike farger; Moonstone Grå, Makena Turkis, Mangan Grå og Glacier hvit.

Fra 330 000
Prisene på nye VW ID.3 er ikke helt ferdig beregnet, men man vet at innstegsmodellen vil få en pris like under 330 000. Bilen vil komme på om lag 380 000 med plus utstyrsnivå, og kryper noe over 400 000 for max utstyrsnivå.

Det man bør oppleve med bilen er hvordan den kommuniserer med sjåføren, og den svært gode kneplassen man har i baksetet takket være at dette er en plattform som kun skal brukes til å lage elbiler. En akselavstand som har økt med over 13cm i forhold til e-Golf merkes godt.

Bagasjeromsvolumet på 385 liter er litt større enn i dagens e-Golf.

Mange biler til Norge
Da vi var en tur i Oslo for å få tatt litt bilder av VW ID.3 til Bilbransjen var også direktøren i Volkswagen tilstede, Harald Edvardsen-Eibak, så vi benyttet sjansen til å stille han noen spørsmål.

Vi har opplevd ganske mange elbiler og merker som har hatt til dels store leveringsproblemer, men dere sier at alle som bestiller bil vil få den i 2020?

-Volkswagen sentralt er sikre på at de skal klare å produsere 30 000 biler i 2020, og de skal fordeles på alle markeder, men vi har sikret oss et svært godt antall av denne produksjonen, forklarer Harald.

-Så lenge forhåndsbestillingsløsningen på nett er åpen så garanterer vi for levering av bil i 2020, sier Harald med et smil.

Hos Gromstad Auto gleder de seg til å få VW ID.3 1st på besøk, og regner med at det blir en god del utleveringer av nye ID.3 fra sommeren 2020 også i Arendal.