Den nye Subaru Forester kommer som Hybrid

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier
Subaru Forester er velkjent for sin ganske ekstreme fremkommelighet sammenlignet med biler i samme størrelse fra andre bilmerker. Dette er noe Subaru aldri vil ønske å gå vekk fra, så når de skulle utvikle et hybridsystem var det veldig sentralt å ikke redusere denne gode fremkommeligheten. Det har de lykkes med.
Vektfordelingen i bilen er også noe som påvirker fremkommelighet og kjøreegenskaper, derfor har Subaru jobbet hardt for å sørge for at et hybridsystem ikke endrer på den gode 50:50 vektfordelingen som også Forester Hybrid har fått.

Redusert drivstofforbruk med hybrid
I hastigheter under 40 km/t vil den elektriske motoren i Forester Hybrid kunne gi kraft til bilens fremdrift alene, slik at du kan kjøre elektrisk i nabolaget eller i bysentrum.
I høyere hastigheter der den elektriske motoren har liten eller ingen effekt, kobles den helt ut via en automatisk clutch slik at man unngår unødig friksjon, og oppnår redusert forbruk også i høyere hastigheter.
Det er også gunstig at bilen tar vare på energien som oppstår ved nedbremsing, og at man senere kan bruke denne energien til fremdrift.

Driver Monitoring System
Du er kanskje kjent med at mobilen kan se på deg og kjenne deg igjen for å starte opp, og det samme kan Subaru Forester Hybrid. Når du setter deg inn i bilen kjenner den deg igjen, og sørger for at du får de innstillinger du har lagret for sete og sidespeil.
Systemet gir også beskjed om føreren ikke følger med på veien litt for lenge.
I tillegg har bilen EyeSight som bruker to kameraer som fanger opp tredimensjonale fargebilder for å kunne forhindre og forebygge kollisjon. Et system som fungerer nesten som det menneskelige øyet.
I den avanserte sikkerhetspakken får du i tillegg til driver monitoring system også sidespeil monitor, blindsonevarsler, automatiske fjernlys og ryggeassistanse med stoppfunksjon dersom det kommer kryssende trafikk eller hindringer bak bilen.

Knallgod familiebil
Den svært gode sikkerheten og sikkerhetssystemene i denne bilen gjør at man trygt kan frakte familien med Subaru Forester Hybrid.
Når du er på tur med familien vil du gjerne komme helt fram dit du skal, og med en bakkeklaring på 22cm og særdeles godt firehjulstrekksystem skal det mer til enn en ubrøytet vei for at du ikke skal komme akkurat dit du vil. Dette er noe som en god del med hytteveier eller litt mer øde veier har oppdaget komforten og gleden med den vissheten man har om at man kommer seg fram dit man skal.
Prisen på nye Subaru Forester Hybrid starter på kr 509 800, og det er ingen tvil om at Jim Tore Benestveit og Per Ivar Benestvedt gleder seg til den kommer til Grimstad Bil på Bergemoen i Grimstad.