Den nye stjernen

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Den nye Opel-stjernen har fått en enestående mottagelse i hele Europa. Nå introduseres nye Astra for nordmenn – lastet med utstyr og avansert teknologi, med helt nye, effektive motorer og mer plass til passasjerer og bagasje. Mottoet er «Mer Opel – mer premium»
Den knallrøde premiérebilen lyser optimistisk opp i novembermørket og introduserer en attraktiv, velutrustet utfordrer i Golf-klassen.


– Dette er en bil som virkelig må prøves. Den høster enorm begeistring fra internasjonal motorpresse og kunder over hele Europa, så nye Astra bør absolutt slå an i Norge også.
Det sier Opel-forhandler Jarl Helge Venemyr som kan garantere en god opplevelse bak Astra- rattet.
– Dessuten er prisen en veldig positiv overraskelse, legger han kjapt til.
Astra er nyeste kapittel i Opels suksessrike kompakthistorie som startet med den første Kadett’en i 1936. Kadett ble Astra i 1991 og dette er 11. generasjon kompaktbil fra Opel-fabrikken.

Blendingfritt «dagslys»
Nye Astra er et tydelig bevis på at Opel fortsetter å gjøre ny teknologi tilgjengelig for folk flest. Dette er den første bilen i kompaktklassen med IntelliLux© LED Matrix frontlys.
Systemet gir blendingsfritt fjernlys med en lysstyrke som nesten tilsvarer dagslys.
I tillegg har Astra en helt ny generasjon IntelliLink© infotainmentsystem som støtter både Android Auto og Apple CarPlay. Dermed får man tilgang på sine favorittapplikasjoner direkte via en 8-tommers berøringsskjerm.

Super-seter
Opel Astra opererer med tre utstyrsnivåer: Edition, Innovation og dyrest og best utstyrt: Premium – som er det utstyrsnivået Opel regner med at de fleste norske kjøpere vil velge
Opel har lenge vært kjent for sine svært gode AGR-seter. Nye Astra tar denne komforten enda lenger ved å introdusere 18-veis elektrisk justerbart førersete, med massasje, ventilasjon og mulighet for breddejustering. Bak kan passasjerene se frem til varmeseter på kalde dager.
Opel Eye førerassistentpakke med auto. nødbrems, kollisjonsvarsling og filholderassistent, parkeringsassistent, nøkkelfri tilgang, ryggekamera, elektrisk bakluke med fotsensor og Opels prisbelønte AGR-seter i skinn,

Nye og mer effektive motorer
Astra tilbys med tre motoralternativer, alle med god gassrespons og lavt støy- og vibrasjonsnivå.
Alternativet for den som ønsker diesel, er den svært moderne 1.6 CDTi ECOTEC med 6-trinns automatgir. Den yter 136 hestekrefter og har et moment på 320 Nm fra 2000 o/min. Sterk, fleksibel og med et forbruk på 0,43 liter per mil. På nyåret 2016 kommer i tillegg en manuell utgave med 110 hestekrefter og et CO2-utslipp på lave 82 g/km.
På bensinsiden har kundene to valg: Den tresylindrede 1.0 Turbo ECOTEC Direct Injection ecoFLEX som yter 105 hestekrefter og et dreiemoment på 170 Nm fra 1800 o/min. Denne bensinturbomotoren har et forbruk på 0,43 liter per mil, og et utslipp på 99 CO2 g/km.
Høydepunktet for nye Astra er nok likevel den splitter nye 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo med 150 hestekrefter. Med et maksimalt dreiemoment på 230 Newtonmeter allerede fra 2000 o/min gir den en fleksibilitet som kler en velkjørende Astra perfekt. Den nye 1,4 literen blir tilgjengelig med både manuell og automatisk girkasse.

Stasjonsvogn til våren
Nye Astra leveres foreløpig som 5-dørs utgave. Jarl Helge Venemyr hos Auto- Car opplyser at stasjonsvogn-utgaven lanseres til våren.