Den utrolig godt utstyrte Skoda KAMIQ

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier

Kompakt og romslig
En Crossover skal være en kombinasjon mellom SUV og samtidig være kompakt og smidig i bykjøring. Bilen er 4,24 meter lang og bredden inklusive speil er rett under 2 meter, dermed er den lett å manøvrere i parkeringshus og i byen. Samtidig har den 3,9 cm mer bakkeklaring enn en Skoda Scala.

Et fint mål på om en bil er liten eller ikke er å plassere en røslig kar på nesten 185 cm i baksetet etter at han har stilt inn forsetet på seg selv. Vi kan avsløre at han ble svært overrasket baki KAMIQ, for det var godt med luft mellom hodet og taket, og knærne fikk også plass.

Bagasjerommet er også på 400 liter, så man bør klare å få med seg bagasjen på tur. Mange setter også pris på en bil der man setter seg mer inn enn ned i bilen, og det får man med KAMIQ.

Mye tilgjengelig utstyr
Vi fikk låne en Style utstyrsnivå med en del tilleggsutstyr, og bilen hadde da elektrisk justerbare seter, varme i rattet, ladeplate til mobilen, trådløs tilkobling av Apple CarPlay, varme i yttersetene bak, adaptiv cruisekontroll, keyless åpning av dører og elektrisk åpning av bakluke bare for å nevne noe.

Når du i tillegg kan snakke til bilen ved å si «ok Laura» og be den utføre ulike kommandoer så er det lett å bli imponert over utstyrsnivået.

Hengerfestet du får med i en transportpakke som testbilen hadde gir deg mulighet til å dra med deg inntil 1200 kg bakpå kroken som du kan felle inn under bilen.
Man kan kanskje tenke at dette må bli veldig dyrt, men denne svært godt utstyrte bilen med en 1,0 liters TSI motor på 115hk og DSG automatgirkasse kommer på 389 800 hos Gromstad Motor Stoa.

Startprisen på KAMIQ med Ambition utstyrsnivå ligger på 299 900, og med Style utstyrsnivå starter bilen på 318 900 ferdig levert på Stoa.

God komfort
Uansett motorvalg og utstyrsnivå så får man KAMIQ med DSG automatgir, der kan man velge om man vil bestemme gir selv eller om automatikken skal ordne alt. I bykjøring og køkjøring kan det være veldig komfortabelt med automatgir.

Den adaptive cruisekontrollen er også komfortabel, spesielt når trafikken beveger seg i en hastighet en del under fartsgrensen og forbikjøring ikke er et alternativ.

Når da fjæringskomforten også er god, og støynivået er lavt, er det lett å trives godt i nye KAMIQ.

Dersom du er glad i mer sportslige egenskaper så kan man også få kjøpt KAMIQ med 1,5 TFSI bensinmotor med 150hk. Den motoren koster 22 500 mer enn 1-literen med 115hk.

Ta turen til Gromstad Motor Stoa for å se nærmere på Skoda KAMIQ.