Dobbel SUV-premiére

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Nordmenn elsker SUV’er. I vinterlandet med dårlige veier er det de høyreiste bilene med ekstra bakkeklaring som øker mest i bilmarkedet akkurat nå. Ford er på SUV-offensiven med to nye, spennende modeller. Store, kraftige og velutstyrte Ford Edge og den kompakte, smarte og prisgunstige Ford EcoSport.

Det er lenge siden SUVene ble omtalt som «børstraktorer» og var sosiale signalobjekter. I dag er SUVer for hvermannsen og det dukker stadig opp nye modeller.
SUV står for Sport Utility Vehicle (sport- og nyttekjøretøy). Det er en type bil som kombinerer stasjonsvognens mulighet for å transportere passasjerer og bagasje med gode eller visse terrengkjøringsegenskaper.
– Det er spesielt morsomt å kunne lansere to nyheter samtidig. To ganske forskjellige biler, men begge i den populære SUV-klassen. Stadig flere kunder foretrekker biler hvor de kan sitte høyere, ha god bakkeklaring og ikke minst nyte både personbilens kjørekomfort og større bilers fremkommelighet, sier salgsdisponent Dagfinn Noddeland hos Arendal Auto.

Ford Edge
Nye Ford Edge er en firehjulsdreven modell som plasserer seg i klassen for større SUV-er med en startpris på drøye 600.000 kroner.
Edge-programmet består av utstyrsmodellene Titanium og Sport, med 2-liters turbodieselmotor med henholdsvis 180 og 210 hestekrefter i kombinasjon med det intelligente firehjulsdriftsystemet AWD. 180-hesteren har 6-trinns manuell girkasse, mens 210-hesteren har Fords Powershift dobbeltclutch automatgirkasse.

Omfattende standardutstyr
Det som i første rekke utmerker seg ved nye Edge er et meget omfattende standardutstyrsnivå. Edge Titanium har blant annet Navigasjon med SYNC 2 og 8’’ touchskjerm, parkeringssensorer foran og bak, ryggekamera og 19’’aluminiumsfelger, cruisekontroll med intelligent hastighetsbegrenser, filskiftevarsler med filskifteassistanse og Active City Stop med fotgjengeroppdagelse som standard.

Topp komfort
På komfortsiden inkluderer standardutstyret blant annet nøkkelfritt system, automatisk bakluke med håndfri åpning/lukking, oppvarmet frontrute og ratt og aktiv støykontroll. Utstyrsmodellen Sport kommer i tillegg med utstyr som 20’’ alufelger, adaptiv styring, sportsunderstell og Sony Navigasjon med Premium Sound System. Til begge modellene kan kundene dessuten velge fra en rikholdig liste av tilleggsutstyr.
Intelligent AWD
Ford hevder at deres sterkeste kort i den skarpe konkurransen er deres intelligente AWD firehjulstrekksystem kombinert med en høy grad av komfort, de dynamiske kjøreegenskapene som er blitt en del av Fords DNA – og moderne sikkerhetskonstruksjoner og sikkerhetsutstyr .

Ford EcoSport
Kompakte, velutstyrte SUV-er er i skuddet, og med 249.000 kroner som startpris for nye EcoSport kaster Ford seg for alvor inn i konkurransen om kundene i den sterkt voksende klassen for de minste SUV-modellene. For denne summen får man en EcoSport Trend med den prisbelønte 1.0-liters EcoBoost-motoren med 125 HK og en omfattende utstyrsliste.
Blant utstyrsdetaljene for Trend-modellen er DAB-radio, Ford SYNC, automatisk klimaanlegg, fjernbetjent sentrallås, kjøreecomputer, elektriske vinduer foran og bak, alarm og oppvarmet frontrute.
Ved å legge på 13.000 kroner får man utstyrsnivå Titanium, med EcoBoost-motoren med 125 HK. Titanium inneholder blant annet delskinnseter, nøkkelfritt system, 16-tommers lettmetallfelger og takrails – i tillegg til Trend-utstyret. Titanium er også tilgjengelig med 1.0 liters Ecoboostmotoren med 140 HK.
Den minste Ford SUV-en med friskt design, mye utstyr og konkurransedyktig pris er allerede en stor hit i Europa, hvilket styrker norske Ford-forhandleres optimisme.
– Vi merket allerede på bilmessen da EcoSport ble avduket at dette er en bil som folk umiddelbart faller for, sier Noddeland, som faktisk har nok en god SUV-nyhet .
– Snart kommer også populære Ford Kuga i ny utgave.