Dobbelt stjernepremiére

Av Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Den legendariske Mercedes-stjernen tindret med dobbel styrke under premiéren at to spennende nyheter – helektriske B Klasse Electric Drive og designperlen CLA Shooting Brake.


Du har sikkert sett TV-reklamen med kjekkasen som fnyser av elbil og viser kjæresten en ordentlig bil – som viser seg være en helektrisk Mercedes. Nå er den her, lydløs og supersprek – og full av positive overraskelser.
Interessen for Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive er ganske voldsom, og den vekker allerede oppsikt i elbilparadiset Norge. Ikke minst fordi drivlinjen og batteriene kommer fra Mercedes’ amerikanske fetter Tesla. Daimler-Benz har riktignok solgt seg ut av Telsa, men samarbeidsavtalen er høyst intakt.
Den helektriske B-klasse utgaven er en fullblods familiebil med plass til fem personer, et fullverdig bagasjerom på 500 liter, topp utstyr – og en rekkevidde på 230 kilometer.

Stor interesse
– Vi har merket betydelig interesse for elbilen, bekrefter daglig leder hos Agder Bil, Sondre Hansen. – Den lever absolutt opp til begrepet «ordentlig bil» og er både elegant, rommelig og veldig sprek. Samtidig som rekkevidden gir B-Klasse helt nye fortrinn, sier han.
I Sport-modus har motoren full effekt på 180 hk. Dermed gjør elbilen unna 0 – 100 km/t på 7,9 sekunder, så er det ikke snakk om en sinkebil med batteri!

Topp sikkerhetsutstyr
B-klasse Electric Drive har avanserte sikkerhetssystemer som blindsonevarsling, line assist og ikke minst et avansert system for å hindre kollisjoner. Alt sikkerhetsutstyret er et stort pluss for B-klasse.
Interiøret i elbilen er naturligvis av beste Mercedes premium-kvalitet. Noen blå designelementer går igjen både utenpå og inni bilen, dette for å gi denne B-Klasse varianten et diskret el-stempel.

Gunstig pris
Eiere av nullutslippsbiler nyter som kjent godt av betydelige avgiftslettelser i Norge, i alle fall inntil videre. Derfor er prisen på B-Klasse Electric Drive svært behagelig. Familiebilen kan man skaffe seg for drøye 270.000 kroner.
Den norske importøren regner med å selge 1.000 B-Klasse Electric Drive år. Skal vi dømme etter responsen på lanseringen, er det et beskjedent mål.

CLA Shooting Brake
Mercedes-Benz CLA Shooting Brake vil garantert trigge alle som har velutviklet sans for heftig premium design. Den elegante nykomlingen er lillebroren til verdens vakreste stasjonsvogn, CLS Shooting Brake, som er blitt en braksuksess for Mercedes-Benz.
Derfor stilles det betydelige forventninger til den svært elegante bilen, og forhandler Sondre Hansen bekrefter at interessen er upåklagelig.
– Vi er svært fornøyd med Mercedes-salget for tiden, og det lanseres spennende nyheter som styrker interessen. CLA Shooting Brake er en kjempespennende nyhet i en egen klasse, sier han.

Jakt og golf
Det nærmeste vi kommer en beskrivelse av CLA Shooting Brake er stasjonsvogn, men noen vil garantert protestere. Nyheten er helt spesiell, men med et bagasjerom på 495 liter har den i alle fall stasjonsvognens viktigste fortrinn.
Shooting Brake er et begrep i bilverdenen. Det stammer fra aristokratenes krav til sine kjøretøyer når de skulle på jakt. De måtte først og fremst ha plass til sine våpen, samtidig som rikfolket forlangte eleganse og komfort.
Senere er golfutstyret blitt viktigere enn geværene, og flere bilprodusenter har oppfylt kravene til kombinasjonen plass og design..

Overraskende pris
CLA Shooting Brake byr naturligvis på flere motoralternativer. Den rimeligste er utstyrt med en 122 hesters 1,6 liter bensinmotor.
Apropos pris: Skal vi tro Mercedes-Benz importøren er «prisene like vakre som bilen». Startprisen er faktisk såvidt over 330.000 kroner. Vil du ha firehjulsdrift må du bla opp noe mer, naturligvis.

«Drømmebilen»
Og Mercedes-miljøet er forberedt på suksess.
- Nye CLA Shooting Brake er drømmebilen mange nordmenn har ventet på. Nå er prisene klare og drømmen kan sbli til virkelighet. Kombinasjonen av lekkert design og praktisk stasjonsvogn er unik i dette segmentet og det tror jeg kundene vil sette pris på, sier direktør for Mercedes-Benz Personbil, Johnny Kristian Danielsen.