Du kan snakke med Focus'en!

Av Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Verdens mest solgte bilmodell er blitt enda bedre, spekket med spennende ny teknologi og med mer komfort enn noensinne. Og nå kan du snakke med Focus’en. Den forteller deg når det er på tide å ta en kaffepause, du kan be den finne en restaurant når du er sulten. Og den lukeparkerer av seg selv.


– Nye Ford Focus er en uhyre spennende nyhet og det er veldig moro å vise den til kundene, sier Dagfinn Noddeland hos Arendal Auto, som nå fått både stasjonsvogn og kombi i forretningen. Og forventningene til nyheten er naturligvis på høyde med barnas førjulsforventning.
– Focus er en bil som egentlig passer til alle. Den leveres i fire utstyrsnivåer og den nye modellen bare forsterker sitt rykte ommye avansert teknologi til fornuftige priser, sier han.
Utvendig har Ford Focus en fullstendig ny stil, er mer skulpturell, mens førerhuset er mer avansert og sofistikert enn noen sinne. Dette er den mest raffinerte Focus til dags dato.

Nytenkende teknologi
Denne nye generasjonen inneholder et bredt spekter av nytenkende teknologier. Ford SYNC 2 med stemmekontroll og 8 tommers berøringsskjerm lar føreren for eksempel bruke bilens systemer for navigering, underholdning og klimaanlegg bare med stemmen (riktignok kun tilgjengelig på engelsk foreløpig).
Den aktive parkeringsassistenten har nå blitt forbedret, og fjerner stresset ved lukeparkering og vinkelrett parkering.
En rekke avanserte bensin- og dieselmotorer gir den perfekte balansen mellom kraft og drivstoffeffektivitet. En avansert PowerShift-girkasse og en smidig manuell-girkasse, sørger for maksimal ytelse og effektivitet uansett hva du foretrekker.

Fire utstyrsnivåer
Prisene for nye Ford Focus er faktisk lavere enn på forgjengeren. Riktignok er den nye toppmodellen, Titanium X, noen få usenlapper dyrene enn tidligere toppmodell Titanium. Til gjengjeld er 17 tommers aluminiumsfelger, adaptive Bi-Xenonlys, LED- lys foran og bak og delskinn med 6-veis elektrisk justering av førersetet standard på Titanium X.
Den nye Focus-serien består av fire-utstyrsnivåer, Trend,Sport,Titanium og Titanium X
Focus har siden 2011 hatt automatisk lukeparkering, Active City Stop, som bidrar til å forhindre ulykker i lav hastighet, trafikkskiltgjenkjenner og blindsonevarsler som ekstrautstyr.

Automatisk vinkelrettparkering
Mye av dette utstyret er nå forbedret, for eksempel blir Focus den første Ford-modellen til å tilby automatisk vinkelrettparkering, systemet hjelper føreren til å rygge inn i en parkeringslomme i tillegg til allerede den introduserte automatiske lukeparkeringen.
Andre førerassistentfunksjoner inkluderer utkjøringsvarsling og utkjøringsassistanse. Når du rygger ut av en parkeringsplass og har begrenset oversikt over trafikksituasjonen, kan systemet oppdage biler som nærmer seg og varsle med et lydsignal.

Stemmekontrollert
Teknologien tenner også et lys på sidespeilet (venstre eller høyre, avhengig av hvor trafikken kommer fra). Bilen kan også kjøre ut av parkeringsplassen for deg.
Nye Focus er også tilgjengelig med Fords 2. generasjons SYNC-system – SYNC2, som har en høyoppløst 8 tommers fargeberøringsskjerm og stemmekontrollert tilgang til lyd, navigasjon, klimaovervåking og mobiltelefoner. SYNC 2 kan også leveres med et nytt navigasjonssystem som tilbyr en «split-screen display» for første gang på en Ford-modell i Europa.