Dynamisk ny SUV for aktiv livsstil

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
- Nye XC60 er en vidunderlig bil, påstår en entusiastisk Volvo-salgssjef Anders Klem Husbye. Og ekspertene er enige med ham. De strør raust med superlativer i sin begeistring over den elegante, kompakte SUVen som er en salgssuksess allerede før lanseringen nå i september!

XC60 er en SUV som er like vakker å se på som den er komfortabel å kjøre, fastslår Volvo selvsikkert – og kan konstatere at responsen fra nye og tidligere frelste kunder er ganske formidabel.
683 personer forhåndsbestilte bilen første dagen da importøren startet forhåndssalget i mars. Siden har det tatt helt av, og appetitten på den relativt kostbare SUV’en er ganske oppsiktsvekkende.

Opplevd kvalitet
– Vi har levert fire nye XC60 allerede og tilbakemeldingene fra kundene er fantastiske, forteller Husebye, som ikke kan få fullrost bilen.
– Den representerer virkelig opplevd kvalitet tvers igjennom. Det er naturligvis veldig gøy å selge en så vidunderlig bil, sier han.

Supersprek plug-in hybrid
Den mest ettertraktede versjonen av nye XC60 er T8 Twin Engine bensin plug-in hybrid, som befinner seg helt i toppen av drivlinjeutvalget, og som leverer 407 hestekrefter og en akselerasjon fra 0–100 km/t på kun 5,3 sekunder.
Plug-in hybriden er selvsagt en avgiftsvinner i Norge.
Bilen leveres også med D4-dieselmotoren med 190 hestekrefter, og D5-motoren med PowerPulse-teknologi som leverer 235 hestekrefter.
Man kan også velge bensinmotoren T5 med 254 hestekrefter, og den kompressormatede og turboladde T6 med 320 hestekrefter og et dreiemoment på 400 Nm.

En av de sikreste
Den svenske produsenten har en visjon om at ingen skal dø eller bli alvorlig skadet i en ny Volvo innen 2020. Med XC60 tas et nytt skritt for å nå visjonen. Dette er er en av de sikreste bilene som noen gang er laget, og den er full av ny teknologi. Steer Assist er nå en del av det banebrytende City Safety-systemet.
Et nytt sikkerhetssystem, Oncoming Lane Mitigation, bruker Steer Assist og reduserer dermed risikoen for kollisjon med møtende biler, mens BLIS (Blind Spot Indication System) bruker Steer Assist-funksjonen for å redusere risikoen for at bilen kolliderer når man bytter kjørefelt.
Det halvautomatiske førerstøttesystemet Pilot Assist, som tar hånd om styring, akselerasjon og bremsing på godt oppmerkede veier i opptil 130 km/t, er et av tilvalgene i nye XC60.

Avansert utstyr
Det er ikke bare under panseret nye XC60 leverer. Ved å velge det nye CleanZone-klimaanlegget med fire soner som ekstrautstyr, elimineres skadelige stoffer og forurensning som kommer utenfra, og gir deg frisk, skandinavisk luft.
Infotainment systemet Sensus og Volvo On Call-appen har begge fått en mer brukervennlig grafisk oppdatering.
I likhet med bilene i 90-serien har XC60 også smarttelefon integrering for CarPlay og Android Auto som ekstrautstyr.

Stilig og tidløs
I god Volvo-tradisjon er både eksteriør og interiør gjennomført elegant og preget av solid sans for kvalitet. SUVen har en sportslig profil med diskré og tidløse design.
Eksteriøret har en sportslig profil med en diskré, tidløs design. Interiøret er en mesterlig kombinasjon av nøye uttenkt arkitektur, nydelige materialer og nyeste teknologien.
– XC60 gir en unik følelse av skandinavisk eksklusivitet. Det er veldig hyggelig å fortelle kundene om interiørmaterialer, blant annet skinnet i setene, som er beste norske kvalitet, sier Anders Klem Husebye.