Eksklusiv Europa-premiere i Oslo

Linda Marie Anderstrøm, Agderposten Medier
Selve avdukingen skjedde bare timer etter at bilen ble vist på en storslått verdenspremiere i Los Angeles. Premieren ble en suksess, og etter bare ett døgn var det hele 1700 personer i Norge som hadde forhåndsbestilt bilen.

-Bilen er en kjempeflott familiebil med både to- og firhjulstrekk, samt inntil 60 mils rekkevidde. Designmessig er den et smykke, beskriver Noddeland, som dro tur-retur Oslo ens ærend for å delta på Europa-premieren av den nye Mustangen.

Svært gunstig startpris
Nye Mustang Mach-E får en startpris på bare 412 000 kroner. For den prisen får man en godt utstyrt standard range (med 75 kWt batteri) Mustang Mach-E med bakhjulstrekk og 45 mils rekkevidde. Går man for long range (99 kWt batteri) Mustang Mach-E blir rekkevidden opptil 60 mil, med en pris fra 463 400 kroner.

Ønsker du firehjulstrekk og 54 mils rekkevidde vil svært godt utstyrte Mustang Mach-E AWD long range koste fra 544 400 kroner. Klarer du deg med opptil 42 mils rekkevidde er prisen på AWD standard range fra 482 000 kroner. Toppmodellen blir komplett utstyrte «First Edition», som vil bli produsert i et begrenset opplag.

- Vi er fantastisk godt fornøyd med både utvalg og priser, alle varianter har et høyt nivå av standardutstyr. Vi planlegger for å levere et betydelig antall Mustang Mach-E i løpet av høsten 2020. Den eksklusive First Edition-varianten produseres kun i et begrenset antall, så den kan det fort bli rift om, sier administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge i en pressemelding.

Han forteller videre om at interessen for Mustang Mach-E har vært overveldende, og etter at de åpnet for forhåndsbestilling har gått varmt. Lang rekkevidde, god plass, lekkert design, ny teknologi og mulighet for firehjulstrekk kombinert med svært gode priser er faktorer som gjør at denne bilen er såpass tiltalende for mange, mener han.

Dagfinn Noddeland har forventninger om stor interesse fra kunder i Agder:

- Allerede nå har det vært mange henvendelser i fra kunder som vil vite mer om bilen. I tillegg er det flere fra distriktet som har forhåndsbestilt, sier han.

Tilpasset norske forhold
Det er høye forventninger til en SUV i Mustang-familien. Mustang Mach-E sies å ville tilby en kjøreopplevelse i toppklassen, med tre unike kjøremodus, «stille», «aktiv» og «utemmet», hvor kjøredynamikk og bilens understell fintilpasses den ønskede kjørestilen.

- Dette betyr at hver enkelt kan skreddersy kjøreopplevelsen ut i fra egne ønsker og preferanser, og ikke minst ut fra de rådende kjøreforhold, sier Dagfinn Noddeland.

Både styringen, lysene i kupeen, lyden og de heldigitale skjermene skifter karakter etter hvilken kjøremodus du velger. Og når du starter å kjøre vil et nytt firehjulstrekksystem (eAWD) levere moment uavhengig til både for- og bakakselen. Dette sørger for svært kraftig akselerasjon og enda bedre håndtering enn for modellene med bakhjulstrekk.

Ford opplyser at de har fintunet eAWD-systemet ved omfattende testing både på vått og snødekt underlag for å hjelpe til med å holde kontrollen på glatte veier.

Mustang i ny drakt
Fords ingeniører og designere utviklet et kjøretøy som er en ekte Mustang, men som også er praktisk.

Nye Mustang Mach-E er lett gjenkjennelig som en Mustang, med signaturelementer som det lange kraftfulle panseret, avslutningen bak på bilen, aggressive hovedlys, og de karakteristiske baklysene. Smart design leverer også overraskende bra plass i baksetet og godt med bagasjeplass.

Mustang Mach-E har en såkalt frunk, et bagasjerom, under panseret foran. Dette er på hele 100 liter og er eksempelvis stort nok for en stor bag eller sekk. Bagasjerommet bak rommer 402 liter, noe som sammen med «frunken» gir en total bagasjeromskapasitet på over 500 liter med alle setene i bruk.

Mustang Mach-E tilbyr også et smart panoramatak. Her er det brukt et spesielt belegg på glasset som beskytter mot ultrafiolette stråler. Dette gjør at det er kaldere i kupeen om sommeren og varmere om vinteren.

Avtagbart tilhengerfeste vil være mulig å ettermontere hos forhandler. Tillatt hengervekt er på 750 kg.

-Det er bare å glede seg, sier Noddeland.