En klassereise med nye Renault Captur

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier
Vi fikk teste nye Renault Captur i Hellas, og det gjorde ikke så veldig vondt med litt miljøforandring fra høsten i Aust-Agder. Det som likevel gjorde mest inntrykk var den klassereisen Captur har hatt fra forrige versjon og til denne nye utgaven av bilen, det skaper skikkelig god trivsel på kjøreturen.

En større bil
Nye Captur har vokst 11 cm i lengden, og bredden for de som sitter baksetet er økt med 4 cm. Dette gjør at en person på 184cm får god plass i baksetet i nye Captur.
Man kan skyve baksetene i lengderetning, slik at man kan velge mellom mye kneplass eller mye bagasjeplass.

I fronten er det nye lykter og tåkelys som gir et strammere ytre enn før, og utvendig er det lettest å se bak at det er stor forskjell på ny og gammel Captur.
Bakkeklaringen er på 17,4 cm.

Revolusjon
Det er kraftig å påstå at det har skjedd en revolusjon med Renault Captur innvendig, men det nye interiøret er i hvert fall en ekstremt god modernisering, og et solid hakk opp fra forrige Captur.

Mer moderne ratt, og instrumenter. Svært godt å holde i er også det nye stilige rattet.
Spaker og vribrytere har fått metalldekor som virkelig drar opp den eksklusive følelsen for brukeren. Skikkelig bra laget.

Infotainmentskjermen har vokst, og har blitt en stående skjerm. Meget brukervennlig og med gode bilder og grafikk.

En ny og kortere girspak, som har fått en høyere plassering enn før om man velger manuelt gir, og velger man automatgir er det en svært så lekker ny spak på en lekker og nærmest svevende utstikker, der man har ladeplate til mobilen på undersiden.

Hanskerommet er ofte en luke som åpnes, også har sjåføren trøbbel med å se hva som er inni der. I den forrige Captur var det en skuff man kunne dra ut, og denne er heldigvis videreført i den nye Captur. Dermed vil man slippe å gå ut av bilen for å kunne finne fram til det man skal ha i hanskeskuffen.

Vi kan vel si det slik at det nye interiøret i Renault Captur bare må oppleves.

Valgfrihet
Nye Renault Captur kan ha hele 90 ulike fargekombinasjoner, noe som er et resultat av at bil og tak kan ha ulik farge.

Når det gjelder interiøret så er det 18 ulike fargeløsninger man kan velge mellom.
Captur kan også ha taklast og hengerfeste.


Ladbar hybrid før sommeren
Hos Renault Norge regner man med at ny Captur vil være i butikk i Arendal fra ca mars 2020.

Den kommer også som ladbar hybrid til sommeren 2020. Renault kaller den for E-Tech plug-in-hybrid med et 9,8 kWt batteri som skal kunne frakte deg om lag 45km elektrisk på blandet kjøring etter WLTP-normen. I Bykjøring kan den elektriske rekkevidden dreie seg om 65km.

Det blir to elmotorer som kombineres med en 1,6 liters bensinmotor, og samlet effekt blir på 160hk. Man skal kunne kjøre opp til 135 km/t på elektrisitet, men det påvirker naturlig nok den elektriske rekkevidden.