Førpremiére på Audis ny Q2

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Kompakte SUV’er er i skuddet. Til høsten kommer Audis nye utfordrer i et hot marked – lekre Q2.
For å speede opp appetitten ytterligere noen hakk inviterte Audi-forhandleren til kjapp førpremiere denne uken. Og etter interessen og engasjementet hos de inviterte til VIP-visningen å dømme vil SUV’en bli en suksess.


– Veldig gøy å kunne vise frem årets kanskje mest spennende Audi-nyhet å denne måten. Vi disponerer Q2 og den nye A5 bare noen tilmålte timer før de skal videre til forhandlere langs kysten. Derfor er det ekstra positivt at så mange av de inviterte kommer, sier salgssjef Kai Sillerud.

Gul og kul
Audi markedsfører nye Q2 som «en urban kompakt SUV med hjørner og kanter, en uavhengig karakter med ett helt nytt, geometrisk formspråk». Og den gule og kule bilen som ble vist under førpremieren begeistret både forhandler og kunder.
Når Audi lanserer en ny modell spares det ikke på konfekten. De som faller for Q2 kan velge mellom kraftige TFSI- og TDI-motorer med 116-190 hestekrefter, og quattro permanent firehjulstrekk. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og ekstrautstyret inkluderer teknikk som tidligere var forbeholdt langt større modeller.
Med Audi Smartphone Interface og den nyeste generasjonen av infotainment og lydanlegg får ferske Q2-eiere dessuten det siste innen tilkoblingsmuligheter Audi kan tilby.

Bredt motorutvalg

Audi tilbyr et utvalg av seks motorer for Q2: tre TFSI og tre TDI -motorer med effekt som varierer fra 116 hk til 190 hk. Motorprogrammet følger prinsippet om rightsizing. Dette handler om å finne den perfekte balansen mellom bilens størrelse, motorens slagvolum, effekt, dreiemoment og effektivitet i dagligdagse forhold.
Følgende bensinmotorer er tilgjengelige: den usedvanlige effektive 1.0 TFSI 116 hk tresylindret motor, 1.4 TFSI 150 hk er utstyrt med Audi sitt COD-system: sylinder on demand, der du kun bruker det antallet sylindre som er nødvendig, og den kraftige 2.0 TFSI 190 hk.
Innstigerversjonen av dieselmotorene er den firesylindrede diesel med 1,6 liter og 116 hk. Neste steg er den mest solgte 2,0 TDI, som er tilgjengelig på to effektnivåer - 150 hk og 190 hk.

Inngangen til quattro
quattro permanent firehjulsdrift system er standard på toppversjonene av TDI og 2.0 TFSI. Kundene kan også velge quattro med 1,4 TFSI COD og 2,0 TDI med 150 hk - en attraktiv inngang til quattro. veien. Som et alternativ til Audis sekstrinns manuelle girkasse, tilbys også S tronic dobbelclutch girkasse med syv hastigheter for alle motorer. I tilfellet med toppversjonene av TDI og 2,0 TFSI, introduseres en nylig utviklet dobbelclutch, med en ny type oljetilførsel og redusert friksjon.

Progressiv styring
Progressiv styring er standard i alle versjoner. Det vil si at bilen har en form for direkte styring (f.eks på svingete landeveier eller i svinger) som gir bedre kjøredynamikk og kjørekomfort og gjør det lettere å styre. Du vil også oppleve imponerende kjøreegenskaper takket være variabel styring som er avhengig av rattutslaget, og hastighetsavhengig servostyring. Progressiv styring kan stilles inn via Audi drive select.