FørstEKLASSEs!

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Nye Mercedes Benz E-Klasse overøses med superlativer. Den oser av klasse og luksuriøs kjøreopplevelse. Nå kan endelig også forventningsfulle sørlendinger nyte «luksusfølelsen ingen konkurrenter kan matche» og oppleve bilens selvkjørende egenskaper og de nye svært avanserte sikkerhetssystemene.

– Det er veldig morsomt å oppleve stemningen og registrere alle de positive kommentarene. Det er tydelig at nye E-Klasse begeistrer, sa en svært fornøyd daglig leder hos Agder Bil, Sondre Hansen, under premiéren i Arendal, som samlet stinn brakke hos Mercedes-Benz forhandleren.
For nye E-Klasse byr på utsøkt interiørkvalitet, en lang rekke tekniske innovasjoner, overlegen komfort og sikkerhet, samt klasseledende kjøreassistansesystemer. Samtidig reduseres både bilens vekt og utslipp.
Nye E-Klasse kan parkeres med smarttelefonen og den har flere selvkjørende egenskaper.Ikke bare kan bilen holde farten du ber om og lese trafikken rundt. Den kan også styre slik at du holder deg innenfor feltet ditt. Den er ikke, som flere andre, avhengig av å kunne «se» veimerkingen for å få til dette.
Du kan også få bilen selv til å bytte felt. Klikk på retningsbryteren og bilen venter til det blir ledig og legger seg ut og inn slik du vil!

Følelser og intelligens
I det hele tatt har Interiøret i nye E-Klasse en rekke innovasjoner, men de to mest iøynefallende er den doble høyoppløste skjermen og de berøringsfølsomme betjeningsknapper på rattet. Samtidig får fører og passasjer nyte et sensuelt interiør med romslig arkitektur og materialer av høy kvalitet. I tillegg kan du lade smarttelefonen din trådløst.
Nye E-Klasse er også den første produksjonsbilen med «Car-To-X»-teknologi i en produksjonsmodell. Dette blir det første fullintegrerte systemet med toveis kommunikasjon mellom bilen og omgivelsene. Slik kan sjåføren kan forutse hendelser ved at biler gir hverandre beskjed om forholdene på veien, for eksempel dersom det er is i kjørebanen eller en bil parkert langs veikanten.

Tekniske høydepunkter
Nye E-Klasse introduserer en rekke nyheter som gjør bilen til en av markedets mest avanserte. E-Klasse sedan kommer med et omfattende utvalg av standardutstyr, inkludert 9G-TRONIC automatgirkasse som gjør at bilen akselerer raskere, THERMATIC automatisk klimakontroll, DYNAMIC SELECT med fem valgbare kjøremodi, Audio 20 USB infotainment system og elektrisk justerbare forseter.
Den «norske» standardsutstyrspakken inneholder i tillegg bl.a. nedfellbare bakseter, setekomfortpakke, LED-hovedlys, 17 toms lettmetallfelger, forberedt for Garmin-navigasjon og «Mercedes me connect» som via internett gir tilgang til en rekke funksjoner og tjenester via smarttelefon, tablet, pc eller direkte fra bilen.

Avansert kjøreassistanse
Den nye E-klasse vil også ha ledende kjøreassistanse systemer, hvorav en rekke er inkludert som standard. På listen finner vi blant annet Active Brake Assist som kan advare føreren mot uventede situasjoner og bremse dersom det er nødvendig. ATTENTION ASSIST, som advarer føreren mot sløvhet og trøtthet, samt Crosswind Assist som sørger for at bilen ikke trekkes ut av kjørebanen.
E-Klasse kommer med DRIVE PILOT, den siste generasjonen styreassistent fra Mercedes-Benz. Systemet lar bilen kjøre selv under en rekke omstendigheter. I tillegg til å holde en korrekt avstand til bilen foran kan man med Distance Pilot Distronic nå også følge bilen foran automatisk i hastigheter i opptil 210 km/t.
Ved hjelp av Active Lane Change-assist kan bilen selv bytte fil når du kjører på motorveien. Remote Park Pilot gjør at du nå kan parkere bilen enkelt og problemfritt med din egen smarttelefonen. Ved hjelp av Remote Park-assistenten styrer du parkeringsprosessen med en app, og E-Klasse kjører automatisk og sikkert inn i parkeringsluken eller garasjen.

Motoralternativer
I første omgang kommer nye E-Klasse med to motoralternativer, mens det etterhvert vil komme et bredere utvalg av motoralternativer. E 200 opprettholder samme effekt som sin forgjenger på 184hk, samtidig som prisen går ned.
E 220 d har en helt ny firesylindret dieselmotor, som tilbyr redusert utslipp, mer behagelig gange og økt effekt fra 170 hk til 194 hk.
På listen av øvrige motoriseringer som lanseres høsten 2016 finner vi blant annet E 350 d og den ekstremt spreke Plug-in modellen E 350 e med hele 279 hestekrefter, som oppleves som en sportsbil samtidig som den forbruker mindre enn de fleste små kompaktbiler. Alle nye motoralternativer har ECO start/stopp-funksjon og 9G TRONIC automatgir som standard.