Først i køen for nye ampera-e

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Høyspenning hos forhandler og kunder da den aller første Opel Ampera-e ble levert. Elbilen med en rekkevidde på 520 kilometer har skapt elleville tilstander i bil-Norge. Over 4000 nordmenn har bestilt bilen usett!

Rainer Nilsen fra Tromøy var som en 5-åring på julaften da han ventet på sin knallblå nyervervelse som han bestilte i september. Som førstemann hos Auto-Car og blant de aller første i Norge. Siden den gang har over 100 skrevet kontrakt hos forhandleren i Arendal..
Nilsen jobber som selger i Bring og tilbringer mye tid i bil i et stort distrikt. Da han leste om Opels tredje generasjons elbil med lang rekkevidde ble interessen tent.
– Jeg vurderte hybrid, men da Ampera-e ble lansert var valget enkelt. Nå kan jeg kjører mange mil hver dag i jobben og bruke bilen etter jobb uten å lade. Det er perfekt, sier han.

Komfort viktigst
Kjørekomfort og økonomi var avgjørende for Nilsens spontane interesse for Ampera-e.
– Jeg kjører så mye i jobben at komforten er veldig viktig. Og med denne bilen sparer jeg utgifter til drivstoff og får lavere årsavgift og billigere forsikring som ren bonus. Når Ampera-e også er en flott, velutstyrt familiebil er jeg veldig fornøyd.
For daglig leder Jarl Helge Venemyr og hans kolleger hos Auto-Car var leveringen av den aller første Ampera-e en hyggelig begivenhet.
– 29. mai skal vi ha offisiell lansering av bilen og da blir det også anledning til prøvekjøring.
Omkring hundre kunder har skrevet kontrakt og venter på sin nye bil, så det blir en hektisk og morsom tid fremover, sier Venemyr.

Elbil for alle
En rekkevidde på 520 kilometer etter NEDC-syklusen er imponerende over 100 kilometer lenger enn nærmeste konkurrent.
Opel Ampera-e imponerer også med sin beregnede rekkevidde basert på den kommende standarden, WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), der rekkevidden anslås til 380 kilometer.
Selv om ting som temperatur, kjørestil og veier vil påvirke rekkevidden, blir Opel Ampera-e en bil som for mange familier vil kunne dekke alle deres behov.

Rask lading
Med sin lengde på 417 centimeter, gir den i tillegg til plass for opptil fem personer, også 381 liter med bagasjeromsplass – mer enn mange av bilene i kompaktklassen.
Kobler du Ampera-e til en 50 kW DC-hurtiglader, vil det gi deg 150 kilometer rekkevidde på en halvtime. Opel gir også en av markedets beste batterigarantier, på opptil åtte år, eller 160.000 kilometer.
Med et dreiemoment på 360 Newtonmeter og 204 hestekrefter (150 kW), gjør Opel Ampera-e unna 0-100 på 7,3 sekunder. Like imponerende er mellomakselerasjonen fra 80 til 120 km/t, som bare tar 4,5 sekunder.

Alltid tilkoblet
Opels nye elbil er også en perfekt match for en ny og digital verden. Inne i bilen, er bilen utstyrt med to store skjermer. En konfigurerbar 8-tommers skjerm erstatter alle analoge instrumenter, mens en 10.2-tommer stor skjerm i midtkonsollen utstyrt med siste versjon av IntelliLink sørger for å holde føreren oppdatert om siste informasjon knyttet til kjøringen.
I tillegg støtter den full integrasjon mot smarttelefoner gjennom Apple CarPlay og Android Auto.
IntelliLink er også nært koblet opp mot sjåførens personlige rådgiver på veien: Opel OnStar. Et trykk på OnStar-knappen, og man får personlig hjelp til å finne og booke et hotell, fortelle hvor man finner nærmeste ladestasjon, eller hjelpe med å finne en ledig parkeringsplass.
Gjennom en nyutviklet myOpelApp, kan man i tillegg kontrollere bilen direkte fra telefonen.

-