Første elbil fra Mazda – MX-30!

Hans Vidar Levinsen - Agderposten Medier

Vil du ha en lekker og samtidig rimelig elbil som du ikke trenger å sette deg ned i, ja da må du nesten se litt nærmere på kompakt SUV-en Mazda MX-30.

First Edition
Spesialutgaven Mazda MX-30 First Edtion er meget godt utstyrt, med adaptiv cruise kontroll, head-up display, ryggekamera, Adaptivt LED front- og fjernlys og elektrisk justerbart førersete med minnefunksjon bare for å nevne noe fra den innholdsrike utstyrslista.
First Edition har en ganske så fantastisk startpris på kr 259 900 (levert Drammen).
De som forhåndsbestiller Mazda MX-30 får også en hjemmelader inkludert i prisen.

Sikkerhet
Mazda leverer gode moderne sikkerhetssystemer i MX-30, som autobrems som stanser bilen dersom det skjer noe foran bilen du selv ikke får med deg. Kjørefeltassistanse hjelper deg med å ikke komme utenfor det kjørefeltet du er i med mindre du bruker blinklyset for å skifte felt. Blindsonevarsel får du også dersom en bil skulle befinne seg i blindsonen for sidespeilene.

Batteri
Mazda MX-30 har en batteripakke på 35,5 kWt, og selv om WLTP-testing av eksterne instanser ikke er gjennomført enda regner man med gjennom egne WLTP-tester at det skal kunne gi en WLTP-rekkevidde på minimum 200km. De offisielle WLTP-målingene er ikke gjennomført, så resultatet kan bli en del over 200km.
Batteriet lader du opp over natten hjemme på den inkluderte hjemmeladeren, og om du vil på langtur kan du lade batteriet med opptil 50kW ladehastighet og CCS-plugg som alle hurtigladere langs veinettet har.
Denne batteripakken sørger for at MX-30 får 143hk og 265NM. Batterienes plassering sørger også får en meget god 50/50 vektbalanse i bilen, som gir ekstra gode kjøreegenskaper.
Mazda MX-30 leveres med en 8 års garanti på batteriet, eller 160 000 km, alt ettersom hva som inntreffer først.
Bærekraftige interiørdetaljer
Mazda er svært gode på innvendig og utvendig design, og det har vært sentralt for Mazda at materialene som brukes i interiøret er bærekraftige. Materialene er også valgt ut på bakgrunn av sine teksturer og kvaliteter.

Visning i Oslo
Mazda Norge klarte å få en forhåndsutgave av bilen til Norge så over 1 000 interesserte kunder, samt pressefolk og selgere av Mazda i Norge kunne få hilse på bilen.
Svein Olav Aasen og Stig Rune Aasen fra Sigmund Aasen i Arendal fikk sett den tirsdag 11/2, samme dag som pressen fikk komme på besøk. Onsdag 12/2 og torsdag 13/2 var det åpent for de interesserte kundene som hadde fått meldt seg på dette arrangementet.
Den stilige og godt utstyrte elbilen Mazda MX-30 forventes til Norge og til kunder fra september 2020.