Første elbil fra Volvo

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier

Volvo Car Norway inviterte pressen til julelunsj i Oslo i desember, og der fikk vi ta en nærmere titt på elbilversjonen av Volvo XC40 som får tilnavnet Recharge P8 AWD. Har du vært i en XC40 før så vil du helt klart kjenne deg igjen i denne elbilen, som starter utstyrsmessig som en R-design, men med en del ekstra utstyr som er med som standard.

En svært sprek XC40
Elbilversjonen av XC40 får hele 408hk og et solid dreiemoment på 660NM, noe som gjør at 0-100 gjøres unna på 4,9 sekunder.
AWD firehjulstrekksystemet fordeler kraften etter behov, og har ellers en 50/50 fordeling av kraften foran og bak.
Batteriet i bilen er på 78 kWt, og Volvo vet at når de offisielle WLTP-testene blir foretatt, noe nærmere utleveringen av biler i fjerde kvartal, så vil WLTP-rekkevidden overstige 400km.
Batteriet skal kunne lades fra 0-80% på 40 minutter på maksimal ladehastighet, og ombordladeren er på 11kW.

Samme størrelse som vanlig XC40
Dersom du sammenligner en XC40 som går på bensin eller diesel, med elbilen, så er de utvendige og innvendige mål ganske like. Bagasjeromsvolumet på XC40 Recharge er 413 liter, og har de samme smarte løsninger for bæreposene som dagens XC40.
Foran i elbilen er det en frunk med plass til 31 liter, og frunken har lokk som gjør at dette rommet er både vann og støvtett.
Hengerfeste i utfoldbar versjon kan du også ha på XC40 som elbil, og kan da trekke inntil 1500kg bakpå bilen.
Bakkeklaringen på elbilen er god med 17,5 cm, men en XC40 med bensin eller diesel har en bakkeklaring på hele 21,1 cm, så bakkeklaringen er redusert noe for å få plass til elbilens batterier.

Moderne løsninger
Når det gjelder instrumenter og infotainmentsystemet i Volvo XC40 Recharge så skjer det en ganske solid oppgradering. Instrumentskjermen blir heldigital og helt ny.
Google integreres i navigasjonen slik at kartene er så oppdaterte som de kan være til enhver tid, og Google sin assistent flytter også inn i bilen for å hjelpe deg med det du måtte ønske å få hjelp med, for eksempel med å stille inn et reisemål i navigasjonen, finne en ladestasjon til bilen, eller sende en tekstmelding til noen for deg.
Spotify-appen er allerede i bilen, slik at du bare trenger å logge deg inn en gang for å få tilgang til din musikk og spillelister i bilen.
Oppdateringene av kart og av annen software i bilen foregår via bilens SIM-kort, og databruken på dette SIM-kortet er inkludert.

Startprisen er kjent
Selv om ikke alle prisene for Volvo XC40 Recharge gjøres kjent før uke 3, så er startprisen for en godt utstyrt R-design grunnmodell kjent.
490 000 starter prisene på, og det inkluderer utstyr som skinn/nubuk setetrekk, oppvarmet ratt, oppvarmet baksete, oppvarmede spylerdyser, ryggekamera, el. bakluke, interiørbelysning på høyeste nivå, smartphone integrasjon og Google Services.
Fordi Volvo og sikkerhet hører sammen har bilens ekstra vekt gjort at karrosseristrukturen er oppgradert med forskjellige strekkstål, effektive deformasjonssoner, forsterkede nedre kollisjonsbjelker og forsterket kupé.

Velkommen til Autostrada i Arendal som kan hjelpe deg med å få bestilt den versjonen av Volvo XC40 Recharge P8 AWD du vil ha.