Første premium 7-seter

Av Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Her sitter fire velvoksne karer på tre seterader i nye BMW 2-serie Gran Tourer, verdens første premium kompakte 7-seters flerbruksbil.
Dermed er det ettertrykkelig bevist: Den forlengede BMW 2-serie Active Tourer er et nytt spennende alternativ for aktive familier med behov for syv seter og som vil ha en sportslig, flott bil med velkjente BMW-egenskaper.


De to som satt helt bakerst hevdet hardnakket at de satt godt, men så lever de da også av å selge BMW….
Men for barn er baksetet et ypperlig sted å sitte – også på langturer.
Gran Tourer er 21 cm. lengre og har 11 cm. lengre akselavstand enn Active Tourer. Dessuten er den fem cm. høyere.. I Norge selges bilen kun som sjuseter, og de bakerste setene foldes elegant ned i gulvet når de ikke er i bruk.

Solgt allerede
– Syvseteren har selvfølgelig BMWs urokkelige kjøreegenskaper og komfort, sier salgssjef Glenn Taraldsen hos Bavaria Arendal, som allerede før lanseringen har solgt den første bilen. Det er en 220d-utgave med 190 hk. dieselmotor, x-Drive (firehjulsdrift) og automatgir.
Startprisen for 2-serie Gran Tourer er 368.000 kroner for 218i med en 1,5-liters tresylindret bensinmotor med 136 hestekrefter.
Gran Tourer kommer i fire utstyrsversjoner: Advantage, Sport Line, Luxury Line og M Sport.

Nytt marked
Det er ingen tilfeldighet at BMW satser på kompaktklassen, et segment som skal vokse i Europa med 90 prosent frem til 2020.
– Dette er et nytt marked for BMW, og vi forventer at de fleste kundene som velger denne bilen kommer fra andre merker, sier Glenn Taraldsen.