Familiesuksess i ny utgave

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
En helt ny utgave av familie-suksessen Touran er her – med enda mer plass til alt og alle.

Volkswagens populære flerbruksbil er solgt i over 1,9 millioner eksemplarer siden modellen ble lansert for 12 år siden. Nå er en helt ny Touran på veien, med vesentlig større innvendig plass, ny moderne design, seks nye drivstoff-økonomiske motorer og et imponerende utvalg av infotainment- og assistanseløsninger.
– Det merkes godt at det er en helt ny bil, sier salgssjef Lars Gommerud.
– Lengre akselavstand gir bilen enda større kjørekomfort og innvendig plass. At Tourans nye seteløsning gjør det mulig å felle alle baksetene på 7-seteren ned i gulvet gjør bil enda enda mer fleksibel. De tre midterste baksetene kan skyves hele 20 centimeter i lengderetningen. Dessuten har bilen fått nytt, sporty utseende og nytt interiør. Alt dette vil kundene utvilsomt sette pris på, sier han.

Drivstoffgjerrig
Nye Touran er den første flerbruksbilen som er basert på Volkswagens MQB-plattform. Dermed deler bilen mye av teknikken fra andre Volkswagen-modeller, som en lang akselavstand og lite overheng, som igjen gjør at bilen blir større innvendig.
Til tross for mer plass og bedre sikkerhet har Touran likevel blitt 62 kg lettere, sammenliknet med forrige modell. Dette hjelper også på drivstofforbruket til de nye motorene.
Bilen tilbys med tre bensinmotorer (110 hk og 150 hk) og tre dieselmotorer (110 hk, 150 hk og 190 hk), og motorene er nå opp til 19 prosent mer drivstofføkonomiske. Alle motorene har stopp/start systemet, som gjør at motoren skrur seg av i for eksempel lyskryss, som standard.

47 oppbevaringsrom
Med et bagasjerom på opptil 1040 liter og 47 ulike oppbevaringsrom er nye Touran enda mer praktisk for familier og andre som trenger litt ekstra plass i bilen til daglig. Et 3-sone klimaanlegg med et eget filter som sørger for at den innvendige luften alltid er frisk og ren, er standard i Norge.
Et helt nytt infotainmentsystem inkluderer berøringsskjermer fra 6,5 til 8 tommer og mulighet til oppkobling med smarttelefon gjennom App-Connect og Volkswagens MirrorLink og Apples CarPlay eller Googles Android Auto.
DAB+ og fem forskjellige radio- og navigasjonssystemer er tilgjengelig. I Norge er tre infotainmentsystem tilgjengelig.

Sikkerhetssystemer
Nye Touran er naturligvis velfylt av gode sikkerhetssystemer som for eksampel automatisk post-kollisjonsbremser, adaptiv cruisekontroll, City nødbrems funksjon, køkjøringsassistent, Pre-Crash proaktiv kollisjonsbeskyttelse, side-assistent med varsel for bakenforliggende trafikk, adaptiv fartsholder med autobrems og tilhengerassistent.
Noen av høydepunktene i Businessline-versjonen er Front Assist, multifunksjonsratt, 3-sone Climatronic klimaanlegg, mørke ruter, komfortseter, 17» Stockholm felger og dekor «New Brushed Design». Touran Businessline har infotainmentsystemet Composition Media som standard, samt App-Connect, DAB+ og USB Interface iPod/iPhone.
Highline-versjonene har i tillegg til utstyret på Businessline følgende utstyr som standard: Adaptiv cruise control, parkeringssensorer foran og bak, 17» aluminiumsfelger «Vallelunga», LED hovedlys med nær- og fjernlys, blanke rails og sidelister rundt vinduer, Top-Comfort seter og dekoren «Piano Black».
Og bare for på ha nevnt det. Nye Touran har automatisk bakluke. En liten vipp med foten under støtfangeren er signalet som skal til.

--