Favoritten i ny versjon

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Octavia er Škodas bestselger og austegdenes desiderte stasjonsvogn-favoritt. Nå er den populære familiebilen her i ny versjon – med nytt sprekt design, nye avanserte førerassistent-systemer og mye nytt utstyr.

– Nye Octavia er blitt mer strømlinjeformet og blitt enda mer velutstyrt på alle måter. Dessuten er vi veldig fornøyde med at vi nå kan tilby våre kunder en utgave med sprek 2.0 liters motor som yter 150 hk.. kombinert med firehjulstrekk og automatgir.
– Det vet vi er en ønskekombinasjon for svært mange kunder, sier Skoda-forhandler Leif Christian Gromstad, som bekrefter at mer enn åtte av ti nye Octavia som selges hos Gromstad Motor er stasjonsvogner.
– Octavia er Aust-Agders mest solgte stasjonsvogn, det er vi stolte av, sier han.

Mye bil for pengene
– Når den nå er kommet i ny versjon som er enda stiligere, mer velutstyrt og avansert – er Octavia likevel lett gjenkjennelig. Det er en kompakt, men romslig familiebil med en rekke smarte og funksjonelle løsninger.
– Og Octavia er uten tvil mye bil for pengene, sier Gromstad, som allerede har solgt flere av den nye versjonen.

Nytt design
Linjene på nye Octavia er mer strømlinjet og markert, spesielt i fronten. Frontlyktene kan også leveres med full LED-teknologi. Merkelogoen er mer tydelig, fronten er kraftigere, bredere og har mer karakter.
Plassen er fortsatt av de største i sin klasse. Både 5-dørs kombi og stasjonsvogn er klasseledende på benplass i baksetet. Bagasjerommene er på henholdsvis 590 og 610 liter, og helt opp til 1 580 og 1 740 liter hvis man legger ned baksetene.

Oppdatert infotainment

Nye oppdaterte infotainment-systemer er på plass i ŠKODA Octavia. Alle infotainment-systemer har nå fått kapasitive berøringsskjermer i glassdesign som reagerer på lett berøring. Columbus har også en ny og større 9,2 tommers skjerm. ŠKODA Connect gir deg et allsidig nettverk med mobile internett-tjenester.
Det nye ŠKODA Connect-systemet sørger for at bilen alltid er på nett og inneholder flere nye online-tjenester som live trafikkinformasjon, værvarsel, tilgang til flere av bilens funksjoner via smarttelefon og automatisk ulykkesvarsling.

Flere og bedre assistenter
Også assistansesystemene er utviklet med ny teknologi. Dersom man drar tilhenger, vil Tilhengerassistent (trailer assist) ta over styringen ved langsom rygging. Front Assist-systemet er videreutviklet, og har nå også fotgjengerbeskyttelse. I tillegg er parkeringsassistenten blitt ytterliggere optimalisert. En bakre radar vil hjelpe deg både ved filskifte på veien og rygging ut av en parkeringsplass. Ryggekameraet viser også bilens omgivelser på den innebygde skjermen.

Simply Clever
Nye funksjoner er også lagt til etter filosofien «Simply Clever». En nøkkel hvor flere brukere kan lagre sine egne kjøretøyinnstillinger, oppvarmet ratt, sammenleggbare bord på baksiden av forsetene, og mulighet for en flyttbar lommelykt i bagasjerommet er noen av de nye funksjonene.
Dem fire TSI- og fire TDI-motorene kombinerer sterk ytelse med lavt drivstofforbruk. Sylindervolumet er fra 1,0 til 2,0 liter og effekten på mellom 115 hk og 184 hk. For nesten alle motorene i nye Octavia er en DSG-girkasse med seks eller syv trinn tilgjengelig, i tillegg til manuell girkasse.
Firehjulstrekk tilbys med motorene 1,8 TSI og 2,0 TDI, og nytt er også Dynamic Chassis Control (DCC) som gjør det mulig for sjåføren å regulere styring og demping mellom modusene Comfort, Normal og Sport. Lettmetallfelgene fra 16 til 18 tommer leveres også i flere nye varianter.