Ford Mustang Mach-E på besøk – over 1200 tok turen!

Hans Vidar Levinsen - Agderposten Medier

Over 1 200 mennesker fant veien til arrangementet som Ford Motor Norge hadde stelt i stand i lokalene til Bay Auto i Kristiansand. Vi tok en liten prat med Mona Skjørsæter og Roald Mamelund som begge har bestilt seg en Ford Mustang Mach-E.
Selv om bilen har blitt avduket i LA og Oslo så er det jo litt ekstra stas å dra av duk av bil, og her hadde Adm.dir. i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, også blitt med for å fortelle litt om bilen før avdukingen.

Bakhjulstrekk
Mona Skjørsæter hadde bestilt seg en Mustang Mach-E med bakhjulstrekk med Long Range batteripakke og dermed inntil 600 km rekkevidde etter WLTP-målenormen, nettopp fordi hun ønsket seg en elbil med lang rekkevidde.
- Jeg kjører en god del mellom Arendal og Kristiansand i jobbsammenheng, og har ikke tid til å stanse for å lade i arbeidsdagen min. Da ble rekkevidden ekstra viktig for meg, forteller Mona.
Hva var det som gjorde at du falt for akkurat denne elbilen?
- Vi har kjørt mange biler fra Ford, og er veldig fornøyde, så vi har egentlig ventet litt på at det skulle dukke opp en elbil fra Ford med skikkelig god rekkevidde. Og når denne dukket opp var vi ikke i tvil, sier Mona.
- Det er jo en utrolig kul bil i tillegg til alt det praktiske med god plass, god bagasjeplass og lang rekkevidde, og for oss ble jo det en ekstra bonus med det kule designet.
Mange i Norge går jo for firehjulstrekk, men dere har kanskje ikke så mange bakker i det daglige?
- Det blir mest kjøring på E18 for oss, også er jo disse elbilene ikke så lette at hjulene ikke får godt tak, og gode støttesystemer for glatt føre er det også, så det blir nok veldig greit med bakhjulstrekk. For oss var rekkevidden mer sentral enn dette med firehjulstrekk, forklarer Mona.

First Edition
Roald Mamelund har bestilt seg en First Edition, som kommer med alt av tilgjengelig utstyr og AWD, og med Long Range batteripakke har den en rekkevidde etter WLTP-målestandarden på 540km.
Du har kanskje kjørt Ford før du også?
- Ja, jeg har god kjenskap til Ford, fra 1976, og så har vi et veldig godt forhold til forhandleren. De vet hva jeg vil ha og hvilke behov vi har, og vi får alltid knallbra biler med bra utstyr fra Arendal Auto, forteller Roald.
- Vi er veldig glade i kvaliteten til Ford, så vi gleder oss til å få denne Mustang Mach-E til høsten.
Er dette første elbilen du kjøper?
- Nei, dette blir vår fjerde elbil, så vi har litt erfaring med det fra før, men det blir den første elbilen fra Ford.
- Dette er etter min mening et designsmykke av en bil, også er det jo en SUV som har god bakkeklaring og AWD, og det er noe som gjør hytteturene ekstra trivelige, forklarer Roald.

Mye interesse
Daglig leder hos Arendal Auto, Dagfinn Noddeland, har mange å prate med denne kvelden i Kristiansand, og det er ikke vanskelig å se og oppleve interessen blant alle besøkende.
Det må være ganske moro med så mye interesse for en bil du kan selge?
- Det er jo klart at dette er den største nyheten fra Ford på svært mange år, og det er veldig moro for oss med denne store interessen for Ford Mustang Mach-E, forteller Dagfinn.
- I dag er det over 1200 innom på dette arrangementet, og det er jo kjempebra. Det er jo bare 7 plasser i Norge som besøkes, så det var flott at Sørlandet også kunne få besøk, seir Dagfinn.
Det er jo mange som lurer på om det blir lange ventetider for elbilen sin, spesielt etter alle nyheter fra ulike merker om lange ventelister og ventetider i 2018 og 2019. Får du mange spørsmål rundt dette?
- Vi er jo sånn sett ganske heldige med en svært god produksjonskapasitet ved fabrikken, god tilgang på batterier, og Norge har blitt lovet svært mange biler høsten 2020. Dermed ser vi ikke at det skal bli noe køproblematikk for Mustang Mach-E. Det blir mange som får en meget fin elbilhøst i en ny Mustang Mach-E, sier Dagfinn.
- Men nå begynner man å selge ut First Edition, så bestillingsmuligheten på akkurat den spesialmodellen vil nok stenges når akkurat den er utsolgt, forteller Dagfinn.
Men selv om First Edition blir utsolgt på et eller annet tidspunkt, så kan man få bestilt seg en Ford Mustang Mach-E?
- Ja, det er ikke noe problem, det er bare å ta kontakt, og det er jo ikke stengt for å bestille First Edition enda, så vil man ha den må man bare snu seg rundt litt raskt, forklarer Dagfinn.

Flere modeller fra Ford tilstede
I lokalene er det også en stor og lekker SUV med 7 seter og enormt med plass, den nye Ford Explorer som har kommet seg tilbake til Norge. Nå leveres den som ladbar hybrid og med store utstyrspakker inkludert.
Ford Explorer kan velges som ST-Line eller Platinum, også kan man velge farge, men ellers er det meste inkludert i prisen.
En tre-liters V6 bensinmotor kombineres med en elmotor, og sammen yter de opp til 450hk og drar av gårde med 825NM dreiemoment. Vi har luftet den litt, og kan skrive under på at det er ganske så vilt når den nesten 2,5 tonn tunge og litt over 5 meter lange bilen drar av gårde fra 0-100 på 6 sekunder! Denne kommer en del senere på året, så vi kommer mer tilbake til Ford Explorer i BIL senere.
Man fant man også den nye crossoveren Ford Puma som rulles ut til forhandlerne i disse dager. Den leveres med en 125hk eller 155hk mildhybridmotor, og klassens største og mest praktiske bagasjerom på hele 456 liter. Med en startpris på 275 800 er det mange som vil sjekke ut denne nærmere. Det skal vi også gjøre i BIL nr 4.