Ford Ranger Wildtrack takler det meste

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier
Nye Ford Ranger kan du få i 4 ulike utstyrsnivå, fra XLT via LIMITED, og opp til WILDTRACK og RAPTOR som troner på utstyrstoppen.
Bilen du ser bilder av her er WILDTRACK.

Du kan også velge mellom Rap Cab eller Double Cab, der du ser at Double Cab har to separate dører og mer plass i kabinen, mens Rap Cab har en mindre og mer integrert bakdør som du må åpne framdøra for å åpne.

Du kan også bestille den uten noe særlig ekstra rom bakom forsetene dersom du ønsker det. En fordel med Double Cab er at du får mulighet for elektrisk setejustering, standard for Limited og oppover. Vil du ha Raptor er det Double Cab som gjelder.

Får jobben gjort
Utilgjengelig skal det litt til før noen vei er for en Ford Ranger, den får jobben gjort. Her kan du frakte last på 1 tonn, og du kan slepe opp til 3500kg såfremt du har et førerkort som tillater det. Hender det at det kommer vann i veien, så kan Ford Ranger takle å kjøre gjennom vann med dybde på opptil 800mm. Kommer det snø, og veien ikke er brøytet har naturligvis Ranger 4x4 system som får deg fram dit du vil. Med en vribryter ved siden av automatgiret kan du velge mellom 2-hjuls trekk høygir, og 4-hjuls trekk med høy- og lavgirserie.

På rattet er det knapper for cruisekontroll, og fordi Wildtracken jeg tok bilder av hadde Pluss pakke var cruisekontrollen adaptiv. Veldig deilig på motorvei, eller annen vei der det ikke er noen forbikjøringsmulighet når det er litt kølignende tendenser. I denne plusspakken var det også en automatisk parkeringsassistent.

Nye motorer
Dieselmotoren på to liter kan du få med 170hk eller med 213hk. Er du avhengig av manuelt gir så kan du få XLT med 170hk og manuelt gir, men ellers er det automat med 10 trinn som leveres. Den nye automatkassen er rask og effektiv når det gjelder å velge det giret du har behov for til enhver tid, noe som gir meget god akselerasjon og god drivstofføkonomi.

Motoren med 170hk leverer 420NM, og 213hk motoren leverer 500NM, så det er meget godt med drag i begge motorene.

Du er velkommen til Arendal Auto for å se nærmere på Nye Ford Ranger, og for å prøvekjøre den.