Fordkurs på Norefjell

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier

Norefjell Ski og Spa har gode kurs og konferanselokaler, men hovedgrunnen til at kurset ble lagt hit var at selgerne skulle få erfare hvor god fremkommeligheten til nye Ford Ranger Raptor og Wildtrack faktisk er.

I Alpinbakke med bil
Vi snakket litt med Fredrik om hvordan han opplevde det å kjøre i alpinanlegget på Norefjell med Ford Ranger Raptor

-Vi visste på forhånd at Raptoren var ganske rå, men at den er så ekstrem som man fikk oppleve på dette kurset var det svært moro å få oppleve, sier Fredrik.

-De færreste skal jo utsette bilen sin for slike ekstreme forhold som en alpinbakke gir i det daglige, men som selger er det er godt å vite litt om hva slags ekstreme utfordringer bilen kan takle.

-Komforten man opplever på svært ujevnt underlag var også meget god, bilen flyter på en måte over ujevnhetene, forklarer Fredrik.

Naturopplevelse
Når man har kommet seg opp alpinbakken, noe man naturlig nok ikke ville vurdert med en normal bil, så får man i tillegg til opplevelsen av bilens ekstreme fremkommelighet en stor naturopplevelse.
De som har vært i alpinanlegget i Norefjell på ski vet litt om utsikten som man har her oppe, den er ganske enorm.
Man erfarer også at bilen er god til å klatre ned igjen, med hill descent control så går turen ned sortløypene kontrollert og bra, selv om det strider mot enhver fornuft å sette utfor en alpinbakke i en bil.

Også teoretisk kurs
Vi snakket litt med Dagfinn Noddeland om dette bare var en tur for moro og opplevelser i alpinbakken, eller om det faktisk var noe form for teoretisk kurs også?

-Ja, det var mye nytt og nyttig på kurset som også var av det teoretiske slaget, sier Dagfinn.

-Vi fikk høre om nye plug-in varebiler og andre varebilnyheter med mildhybridløsninger.

-Vi fikk også høre fra Lafinto som bygger spesiallagede interiør til Ford varebiler, og litt mer vanlige tilpasninger som komfortvegg til varebil.

-Så kommer det også mye nytt når det gjelder personbiler fra Ford, og vi fikk informasjon fra Ford Kreditt om finansieringsløsninger, forklarer Dagfinn.

-Det var rett og slett et meget innholdsrikt kurs for oss selgere, både det teoretiske og den praktiske opplevelsen i alpinanlegget med nye Ford Ranger, sier Dagfinn.

Ikke første praktiske kurs
Anne Sønsteby er informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, og var med på turen til Norefjell. Vi spurte henne om det har vært kurs for selgerne i Ford før der de har fått oppleve bilers egenskaper i praksis?

-Ja, det er vanlig at selgerne møtes et sted 1-2 ganger i året når vi har nyheter som selgerne bør prøve ut og få erfaring med.

-Et viktig mål for Ford Motor Norge er å øke begeistringen så vel som kunnskapen om de nye produktene som de skal fortelle om til sine kunder, og dette gjøres best ved at de selv har prøvd bilene, sier Anne.
Hvordan opplevde du dette kurset oppe på Norefjell?

-Vi syntes det fungerte strålende, både med tanke på hotellets fasiliteter og det å få oppleve nye Ford Ranger Raptor og Wildrack i fantastisk høstvær på fjellet.

-I et krevende terreng og flotte omgivelser i alpinanlegget fikk man virkelig testet ut hva bilene kan klare, forklarer Anne.