Forhåndssolgt for en milliard!

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Det er solgt Volvo S90 og V90 for bortimot én milliard kroner i Norge – før den nye modellen er kommet til forhandlerne!

Lanseringen av nye Volvo XC90 for to år siden ble en stor suksess her i landet. Hittil er det solgt mer enn 2 750 utgaver av Volvos innovative SUV, som også er Årets Bil 2016 i Norge.
Nå følger nye Volvo S90 og V90 i storebrors fotspor.
Allerede før bilene er kommet til norske Volvo-forhandlere og de fleste kundene foreløpig ikke har prøvekjørt dem, er det solgt over 250 S90 og 700 V90 her i landet, opplyser Volvo Car Norway.
Mange av kundene har valgt biler med høye utstyrsspesifikasjoner, og verdien av forhåndssalget overstiger 800 millioner kroner.

1000 biler forhåndssolgt
– Vi er fantastisk stolte av mottakelsen S90 og V90 har fått hos kundene våre. Til nå er det forhåndssolgt nesten 1 000 biler til en verdi av bortimot én milliard kroner i Norge. Sammen svært gode tilbakemeldinger fra media etter deres tester av S90 og V90, gir markedet signalene vi hadde håpet på.
– Nå står en spennende høst for tur når bilene blir lansert hos forhandlerne våre – fra Kristiansand i sør til Alta i nord, sier Direktør salg Hermod Wallestad i Volvo Car Norway.
Salgsmålet i Norge første 12 måneder etter lanseringen er 500 S90 og 2 400 V90.

Et steg mot selvkjørende biler
Nye Volvo S90 og V90 er tilgjengelig med førerassistansesystemet Pilot Assist II, som gir myke styreimpulser for å holde bilen riktig plassert i kjørefeltet på motorveier i hastigheter opptil 130 km/t. Pilot Assist II er nok et steg mot selvkjørende biler – et nøkkelområde for Volvo Cars. D5-drivlinjen til S90 og V90 tilbyr også PowerPulse, som gir turboaggregatet umiddelbar respons og raskere start på akselerasjonen.

Skybaserte apper
S90 og V90 er først ute med en ny funksjon til City Safety; Large Animal Detection. Systemet er i stand til å registrere store dyr som elg eller hest, både natt og dag. Teknologien gir bremsestøtte og varsler føreren i farlige situasjoner, for å unngå kollisjoner.
I tillegg til nyvinnende sikkerhetsfunksjoner er bilene også utstyrt med skybaserte apper og tjenester, alt som synlige bevis på at Volvo Cars beveger seg i en ny retning.