Friskt pust først ut i 2018

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Det er en helt ny modell som nå inntar markedet. For de som sverger til Volkswagen og ønsker seg en litt liten SUV, kommer T-Roc som et etterlengtet og friskt pust. Derfor er det ikke så rart at man er fornøyd med det nye tilskuddet hos den lokale forhandleren.

– Med T-Roc får vi dekket SUV-markedet. Dette blir den minste SUV-en vår, sier salgssjef Lars Gommerud hos Gromstad Auto.

Passer mange
Volkswagen har SUV å by på fra før, men de har tidligere ikke hatt noen i denne størrelsen og prisklassen. Velger man en «strippet» utgave, slipper man unna med under 300 000 kroner.
– Jeg har litt tro på denne som tohjulstrekk. Der begynner den prismessig på rett under 290 000. For firehjulstrekk og automat begynner prisene på 408 000. Selv om det er inngangsprisene, så er bilene velutstyrte.
Dessuten gjør prisnivået at man treffer en ganske bred målgruppe, selv om man nok ikke frir til barnefamilier som har behov for å ha med seg barnevogn i bilen.
– Denne er i golf-størrelse, men med litt mer plass. Den passer nok godt til aktive single og par, samt familier hvor ungene har blitt store. Også er det jo en SUV. Det er veldig mange som vil ha SUV, slik at de kan sette seg rett inn i bilen og sitte litt høyere når de kjører, sier Gommerud.

t-roc (2 of 5).jpg Konkurrerer med storselger
Det at man regner med at bilen skal treffe de som ser på VW Golf når de skal handle bil, gjør at man jo konkurrerer med sin egen bestselger. I 2017 solgte Gromstad Auto 324 biler
av modellen Golf, noe som gjorde den til den mest populære i Aust-Agder. Helt der regner man ikke med å ligge med T-Roc.
– Vi har en forventning å selge rundt 50 biler av denne, så dette er en betydelig lansering av en bil vi skal selge mange av.
Og det er kanskje ikke så rart forventningene er høye. For tilbakemeldingene var gode da importøren var en kort tur innom for å vise fram bilen sist høst.
– Da vi hadde forhåndslansering tidligere, var det mange folk innom for å se de tre timene «showet» varte, avslutter Lars Gommerud hos Gromstad Auto.

t-roc (3 of 5).jpg
FAKTA T-ROC
Lengde: 4,23 meter
Bredde: 1,82 meter
Bredde (inkl. Utvendige speil): 1,99 meter
Høyde: 1,57 meter
Bakkeklaring: 16,1 centimeter
Forbruk tohjulsdrift (999cm3): 0,51-0,52 pr. mil.
Forbruk firehjulsdrift (1984cm3): 0,68 pr. mil.