God kompetanse og mange års erfaring hos Grimstad Bil

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier
Grimstad Bil tilbyr alt av service og reparasjoner, og er merkeforhandler av Citroën og Subaru. I tillegg tilbyr de EU-kontroll, karroseriverksted, dekkhotell og bilglass. Et komplett servicesenter for bil på Bergemoen i Grimstad.

Første stopp
Dersom man skal ha bilen på service eller trenger en reparasjon tar man gjerne en telefon til kundemottaket, og treffer da ofte på Karl Kristian Walle, eller Kalle som alle kaller ham.

Dersom Kalle av en eller annen grunn ikke er der, så treffer man gjerne på delelagersjef Ketil Solheim. Med god serviceinnstilling sørger de for at det du trenger å få fiksa ordnes raskt og greit.

De som har handlet bil hos Grimstad Bil har også en ekstra fordel når bilen skal ha service eller lignende, for da får man faktisk gratis lånebil, noe som er ganske unikt i bransjen.

-Det er jo også noe våre kunder setter ekstra pris på, sier Jim Tore Benestvedt
-Det blir litt mer praktisk å besøke verkstedet her om man får lånt seg en bil slik at hverdagens utfordringer på transportsiden løses greit, forklarer han.

Smarte løsninger på verkstedet
Per Olav Hardeberg viser oss rundt på verkstedet, et stort romslig lokale med 8 løftebukker.

De har også en smart maskin fra CORGHI som med lasersystem leser av at hvert enkelt av de fire hjulene har helt rett vinkling, noe som gir maksimalt veigrep og minimal dekkslitasje.

Per Olav nevner også de gode løsninger som Citroën og PSA har laget for feilsøking og løsninger for ulike utfordringer og problemer.

-Vi har folk som kommer hit fra andre verksteder, og da skjønner vi jo raskt hvor gode systemene til Citroën og PSA er, forklarer Per Olav.

-En utfordring som kan ta 7 timer å fikse en annen plass kan vi kanskje få ordnet her på 1 ½ time, forklarer han.

Steffen Weimann fyller på differensialolje, og Per Olav viser det smarte systemet for ulike andre oljer som man bruker litt oftere og mer av enn differensialolja, og spylervæske som er på hver arbeidsstasjon. Det er slanger på sylindere med tilførsel fra store tanker.

-Da sparer de som jobber her på verkstedet tid og krefter på å hente diverse kanner og flasker, og som bedrift sparer vi svært mye avfall på å kjøpe disse produktene på store tanker som alle arbeidsstasjoner er tilkoblet, forklarer Ketil Solheim som viser fram tankene på delelageret.

Klargjøring og karroseriverksted
I et eget bygg går vi forbi noen reoler med dekk som hører til en liten del av dekkhotellet som Grimstad Bil tilbyr, så treffer vi på Kai Vatnestrand som klargjør en fin ny Berlingo med 130hk og automatgir.

Her blir biler vasket og polert, og hengerfester blir montert.
I karosseriverkstedet er det Erik Jensen som er verksmester, her jobbes det med bilglass og oppretting av biler som har fått ulike skader. Det er 4 biler inne som det repareres på av de to fagarbeiderne og en lærling.

Det ser ikke ut til å være plass til å reparere på mer enn 4 biler her inne?

-Nei, det stemmer, med fire biler her inne er det i grunnen så fullt som vi kan ha det her, sier Erik.

-Vi har jo plass i andre lokaler til de biler som må lagres innendørs før de er helt ferdige, og selve lakkeringsjobben har vi en avtale med Agder Karosseri på, så selv om det er litt trangt på karosseriavdelingen så fungerer det bra her, forklarer Erik.

Har dere lærlingplasser i andre avdelinger også?

-Ja, vi har lærling på verkstedet og på delelageret, så det er normalt at vi har 3 lærlinger inne hos oss her på Grimstad Bil, forklarer Ketil Solheim som guider oss rundt.