Grandios familiebil

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Renaults nye Grand Scenic er et funn for familier med behov for rikelig med plass. Fjerde generasjon av den legendariske flerbruksbilen er en elegant og romslig 7-seter med avansert teknologi og mange smarte løsninger.

– Vi gleder oss til å vise denne flotte og velutstyrte bilen til alle som trenger mye plass. Og jeg er sikker på at alle som prøver den vil bli overrasket over både kjøreegenskaper og en svært gunstig pris, sier Bjørn Åke Minde, ny Renault-salgssjef hos JM Auto.
Minde er ivrig etter å vise oss de enkle og kjappe håndgrepene som skal til for å forvandle 5-seteren til 7-seter og alle de smarte oppbevaringsrommene som til sammen rommer 63 liter!
Med de to bakerste seteradene nedfelt demonstrerer han også ganske overbevisende at flerbruksbilen også egner seg til en middagslur…
Bagasjerommet er på imponerende 765 liter når bilen brukes som 5-seter.

Renault på offensiven
Renault er kraftig på offensiven i Norge, ikke minst med elbilen Zoe. Med en svært prisgunstig Grand Scenic vil interessen og oppturen få en ytterligere boost. Den franske bilgiganten har lange tradisjoner med smarte flerbuksbiler.
Den første Scenic skapte revolusjon for 20 år siden, med hemmelige rom i gulvet, nedfallbare seter, klaffbord på seteryggene og andre smarte påfunn.
Bjørn Åke Minde påpeker at Grand Scenic er utstyrt med 20-tommers felger som standard, noe som er helt nytt på en kompakt MPV.
Naturligvis er denne store og moderne familiebilen utstyrt med avansert teknologi som gjør kjøreturen optimalt trygg og komfortabel.
Trøtthetsvarsleren følger med på kjøringen, filholderassistenten justerer kursen hvis bilen skulle krysse en kjørefeltlinje uten at blinklyset blir satt på og den aktive nødbremsassistenten (AEBS) med fotgjengersensor gjør bykjøringen tryggere.

«Kontrolltårn»
Grand Scenic er utstyrt med «kontrolltårn», såkalt Advanced Visio System. Diskret plassert øverst i frontruten kamera og radar som kontinuerlig analyserer trafikksistuasjonen. Informasjonene blir benyttet av de mange assistentene.
Renaults nye flerbruksbil har naturligvis avansert navigasjonssystem med stor touchscreen.
Bilen lanseres i to utstyrsnivåer, Zen og BOSE Edition, med dieselmotor på110 hk eller bensnmotyor på 130 hk. Og prisen skremmer neppe noen. Den starter på omkring 350.000.