Har de mest fornøyde kundene

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
JM Auto er en viktig bidragsyter til at Volvo har bilbransjens mest fornøyde kunder.
I bilbransjen har man sterkt og kontinuerlig fokus på kundetilfredshet. Det gir resultater. På Norsk Kundebarometer er det finn.no og Flytoget som troner på topp, men fire bilaktører er inne på 10 på topp. Volvo gjør det aller best på en sterk 5.plass.

– Et veldig tilfredsstillende og inspirerende signal om det vi holder på med gir resultater, sier Ove Hagen, daglig leder hos JM Auto i Arendal.

Karakterbok hver dag
– Og det er spesielt positivt å konstatere at vår bedrift har vært en betydelig lokal bidragsyter til den sterke posisjonen. JM Auto ligger nemlig konstant blant de ti forhandlerne som scorer høyest på kundetilfredshet, sier han.
Hagen bekrefter at nettopp kundetilfredshet har høy prioritet i Volvo-systemet.
– Det er et race uten like! Bestrebelsene på å gjøre kundene fornøyde er en evigvarende, utfordrende prosess. Vi får karakterbok hver eneste dag.

God lokal bidragsyter
– Det er 48 Volvo-utsalg i Norge og det faktum at vi hele tiden ligger blant de ti som scorer høyest er veldig tilfredsstillende. Det gjør oss til en god lokal bidragsyter til Volvos topposisjon i bilbransjen, sier han.
Naturligvis er Hagen og hans medarbeidere stolte av de gode resultatene og tilbakemeldingene fra kundene. Men det er ikke rom for å lene seg tilbake og nyte selvtilfredsheten.

Konstant fokus
– Det er ikke sjanser for å hvile på laurbærene. Vi har konstant fokus på kundetilfredshet.
– Alle i bedriften må være gjennomsyret av riktig holdning, sier Hagen, som bekrefter at innføringen av PST-systemet har vært spennende. Hver kunde har sin personlig e servicetekniker og all kommunikasjon går direkte mellom kunden og hans PST.
– Det har gått veldig fint, og vi ser gode resultater allerede, sier han.
– Vi selger fantastiske biler og har et topp moderne anlegg. Men det er den enkelte medarbeiders holdninger som er avgjørende for at skal lykkes. Derfor er hver enkelt person i bedriften superviktig.
– Alle ansatte skal være stolte av å jobbe med Volvo.
--