Helt ny og Dobló så god

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
- Jeg kan velge mellom mange flotte modeller og fem bilmerker, men jeg er ikke i tvil. Nye Dobló er mitt førstevalg. Med panoramaoversikt og perfekt kjørestilling gir denne varebilen en førsteklasses kjøreopplevelse på all slags føre.

Det sier Einar Bredo Olsen, nyttekjøretøyansvarlig ved RSA BIL Arendal.
Det kan muligens oppfattes litt sært at en selverklært bilentusiast foretrekker en varebil, men Olsen er krystallklar.
– Komfort, utstyr og kjøreegenskaper i et moderne nyttekjøretøy er helt på topp. Det skulle bare mangle, forresten. ‚
– Bilen er jo arbeidsplassen for dem som kjører varebil. Og de tilbringer svært mye tid i bilen, sier han
– Nyttekjøretøy-markedet er tøft, men Fiats mange modeller er blant de aller beste, både kvalitetmessog når det gjelder pris, hevder han.
Sommerens nyhet er Dobló, en millionselger for Fiat siden årtusenskiftet. Og det er en helt ny Dobló som lanseres
.
Tre seter
Nye Doblò har fått nytt utvendig design og nytt interiør. De sterke sidene ved bilen er bevart, som best i klassen nyttelast på hele 1000 kg som standard og størst varerom Dessuten karakteriseres planbilen Work-up som unik i sitt segment.
En nyhet som mange vil glede seg over er at Dobló nå kan leveres med tre seter. Dessuten svinger Fiat-forhandleren seg med en svært attraktiv standard utstyrsliste i en lanseringspakke som inkluderer dab+, integrert navigasjon og ryggesensor til en hyggelig pris.

God plass og arbeidsbord
Fjerde generasjon av Fiat Doblò Cargo er oppdatert innvendig og utvendig med design som gjenspeiler klassisk bil-lignende spesifikasjoner. Fronten er ny med større frontgrill, støtfangere, panser, frontlykter og baklys.
Kupeen har også fått en vesentlig oppgradering med nytt dashbord, tekstiler, ratt, instrumentpanel grafikk og dørpaneler.
Innvendig plass er som alltid i Doblo veldig god og den nye 3-seters løsningen gir et smart oppbevaringsrom under passasjersetet og et praktisk arbeidsbord armlene hvis midtre sete er nedslått.

Mange varianter
Fiat Doblò Cargo er varebilen med størst antall modeller i det norske markedet og tilbys med to alternative akselavstander, to høyder samt som planbil. Varebilvolumene er 3,4 kubikk, 4,2 kubikk eller 5 kubikk i tillegg til planbil.
De som kjøper ny Dobló har mange motorvalg, nemlig MultiJet II 1.3 (90 hk), Multijet II 1.6 (105 hk), 90 hk Multijet II 1.6 med robotisert girkasse og 135 hk Multijet 2,0 - samt bensinmotor på 120 hk TurboJet 1,4.

Suksessmodell
Doblò er en suksessmodell og har funnet mer enn 1,4 millioner kunder siden 2000, og med nye Doblò Cargo vil den sterke markedsposisjonen befestes, mener Fiat. Doblò selges også sammen med Ducato under RAM-merkevaren i USA.
I likhet med tidligere generasjoner, blir Doblò Cargo produsert i Tyrkia i Tofaş anlegget i Bursa, en fabrikk som nylig fikk tildeling av gull for World Class Manufacturing.