Helt ny og større Micra

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Denne lille barskingen kan bli Årets Bil i Europa. Femte generasjon Nissan Micra har hatt kjapp sørlandsk førpremiére. Alle som ikke har bruk for en stor bil bør sjekke nye Micra – med overraskende god innvendig plass og en rekke innebygde funksjoner som vanligvis forbindes med langt dyrere modeller.

– Nye Micra er blitt en utrolig flott og velutstyrt bil. Nissans småbil har vært populær siden den ble lansert i 1983 og femte generasjon som nå lanseres er virkelig en stor nyhet. Det er bare navnet som er likt med forgjengerne.
Det sier salgssjef Fredrik Krabbe-Knudsen, som kunne glede seg over mange anerkjennende kundekommentarer under førpremiéren.
Store ambisjoner
Nye Micra er lengre, bredere og lavere enn noensinne og vil konkurrere direkte med de beste aktørene i den konkurranseutsatte småbilklassen.
Modellen er grundig utviklet med fokus på kundens behov, og Nissan har store ambisjoner for nykommeren. Den skal etablere seg blant de 10 mestselgende bilene i segmentet og konkurrere mot de beste i sin klasse. Nissan mener at standardene på den nye Micra både imøtekommer og overgår sine største konkurrenter.
Ledende teknologi
Bilens uttrykksfulle eksteriørdesign er viktig for å gjøre den attraktiv overfor en enda større kundemasse. Den moderne stilen og den gode følelsen fortsetter innvendig med et totonet interiør av myke materialer som standard. Klasseledende ergonomi for forsetepassasjerene, uten at det går på bekostning av plassen i baksetet og et bagasjerom som er stort nok for de aller fleste behov.
Femte generasjon Micra er også teknologisk ledende med en rekke innebygde funksjoner som vanligvis forbindes med dyrere modeller. Dette inkluderer blant annet Intelligent filskiftevarsling, et sikkerhetssystem som styrer Micra tilbake i kjørefeltet etter behov.
Nissans anerkjente Intelligent Around View Monitor kamerasystem, som først ble benyttet på crossoverne Qashqai og Juke, er nå også tilgjengelig på Micra for aller første gang.
Avanserte høyttalere i hodestøtten på førersetet gir føreren en enestående lytteopplevelse.
Dynamiske ytelser
Den nye Nissan Micra er morsom å kjøre med dynamiske ytelser som skaper en perfekt balanse mellom smidighet, spenning og trygg kjøring. I tillegg er kjøreegenskapene pålitelige og forutsigbare.
Bilen er tilgjengelig med tre motorer i redusert størrelse - to bensinmotorer og én dieselmotor. Alle motorene leveres med 5-trinns manuell girkasse. Nissans fire utstyrsnivåer har alle høye standardspesifikasjoner.
Kunder har også muligheten til å personliggjøre sin nye Micra for å gjøre den enda mer attraktiv. Bilen vil være tilgjengelig med et omfattende utvalg av personliggjøring samt modifisering av eksteriør- og interiørkomponenter.
Også for tometere
Europeere blir stadig høyere med befolkningen i Nederland og Skandinavia som offisielt de høyeste i verden. Den gjennomsnittlige nederlender måler i dag 182,5 cm, mens gjennomsnittskvinnen i Hellas kun er 160 cm lang.
En slik høydeforskjell ga en enorm utfordring for Nissans ingeniører ved utviklingen av den nye Micra. Ikke bare måtte de skape et interiør som byr på suveren komfort for fører og passasjerer i svært ulik høyde, de måtte også klare det innen for bilens lengde som kun måler 3,99 meter.

Og de klarte det veed hjelp av 200 personer med ulik høyde. Selv førere på to meter sitter behagelig.