Helt nye BMW X3 30e - plug in hybrid

Hans Vidar Levinsen - Agderposten Medier

For noen blir BMW X5 litt stor, og BMW X1 litt liten, og da er jo BMW X3 midt i blinken som den akkurat passe store SUV’en fra BMW. Med en systemeffekt på 292 hk og 420 NM har du nok krefter til at bilen kan komme seg fra 0-100 på 6,1 sekunder, så sportsligheten og kjøregleden er ikke ofret her.

Elektrisk i bysentrum
Plug-in hybrider, også kjent som ladbare hybrider, kan du lade opp hjemme, også kan du selv bestemme når du vil bruke den lagrede elektrisiteten. Enten til å kjøre rent elektrisk gjennom bysentrum, eller til å kjøre som en hybridbil på langturen, der bilen selv finner ut når det er mest effektivt å bruke elektrisk motor eller bensinmotor for å oppnå lavest mulig forbruk.
Da vi testet den elektriske rekkevidden på gamleveien mellom Grimstad og Kristiansand, så kom den 37,3 km elektrisk. Bilen var da naturlig nok utstyrt med vinterdekk. Det er en del mer enn mange kjører daglig, noe som gjør det mulig å kjøre denne bilen stort sett elektrisk i hverdagen for svært mange.
Det vil ta om lag 3,7 timer å lade opp bilen fra tomt til fullt hjemme om du har en 16 A sikring.

Praktisk
Det er ganske mange ladbare hybrider som ikke er så gode på å trekke henger bakom bilen, men med BMW X3 30e kan du trekke med deg inntil 2000 kg bakpå hengerfestet.
Bagasjeromsvolumet opp til toppen av seteryggen på baksetene er på 450 liter, og man kan jo naturligvis laste høyere om man bruker sikkerhetsnettet for bagasjen.
Baksetene er romslige også for voksne, så det er også i en meget brukervennlig og praktisk størrelse.
Dersom du har en litt vanskelig bakke, eller du kjører til en hytte på fjellet i ny og ne, så vil du raskt lære å sette pris på xDrive firehjulstrekk-systemet fra BMW. Da kommer du fram selv om det er glatt på veien.
Noen ladbare hybrider leveres med ganske lavt tankvolum for å spare på vekta, men det resulterer jo da i noe hyppige behov for stopp på bensinstasjoner når man er på langtur. I BMW X3 ladbar hybrid er det med en 50 liters drivstofftank, så her er rekkevidden god.

Komfortabel og sportslig
BMW er velkjent for å levere en sportslig kjøreopplevelse og god komfort, og det får du også i BMW X3 xDrive 30e. Fjæringene gir deg tilbakemeldinger fra underlaget på en komfortabel måte, og motorens krefter og lydbilde bidrar til at man lett trekker på smilebåndet. Det er ganske sprekt av en SUV på 2 tonn å dra fra 0-100 på 6,1 sekunder, men når du kombinerer måten det skjer på med et svært så trivelig lydbilde så blir opplevelsen ekstra god.
Det er en ekstra boost-funksjon i systemet som sørger for at du kan få opptil 292hk og 420 NM ut av de to motorene som er i bilen. Dermed vil bilen oppleves som svært frisk i akselerasjon og lignende øvelser.
Det er nok noen som sverger til sekserlyden fra BMW, men vi synes firerlyden som denne bilen er utstyrt med også har et meget trivelig snerr i seg.

Bør prøves
Biler som dette fortjener å prøves og oppleves, og de har en demobil hos Bavaria på Stoa som du kan booke til test. Da får du opplevd interiørkvaliteten, de gode setene og de to motorene som samarbeider meget godt i denne ladbare hybriden.
Da kan du også ta en samtale med selgerne der om hva din X3 vil koste med det ekstrautstyr du vil ha med på bilen din. Og de har kampanje nå på en godt utstyrt X3 30e M-sport edition som det kan være lurt å sjekke ut.