Her er det "Jinba Ittai" som gjelder

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Hos Sigmund Aasen på Myrene betyr ordene å kunne tilby en kjøreopplevelse hvor bil og fører er i perfekt harmoni.

En undersøkelse gjort i England viser at fire av fem ikke ønsker en selvkjørende bil. Hos Sigmund Aasen tror man i stedet at mange lengter tilbake til en følelse man hadde i barndommen.
– Mazda er opptatt av kjøreglede. Jeg tenker at det handler om å føle det samme som da du hadde en liten lekebil som barn. Det å gjenoppleve den gleden man hadde den gangen, forteller Svein Olav Aasen, som er daglig leder i bedriften.

aasen (2 of 4).jpgLegger sjela i designet
For Aasen handler det mye om følelsen av å sette seg inn i en skikkelig bil, som både er god å kjøre og som tar seg godt ut.
– Bilene våre er spennende, og holder god kvalitet. Dessuten synes jeg de har veldig fin design, sier han, som den gode bilselgeren han er.
Og det er lett å like designet på bilene fra den japanske bilprodusenten.
– Japanerne legger veldig mye sjel i designet. Det skal være gode linjer. Sigmund Aasen AS startet helt tilbake i 1958. Den gangen var det Skoda de solgte, men allerede i 1967 ble de en av de første Mazda-forhandlerne i Norge. Et enkelt regnestykke viser at bedriften fyller 60 år i år, og det skal feires litt senere i år.
– Vi kommer til å ha noen ekstra gode tilbud og til å holde noe mer åpent for å feire jubileet. Man må jo lage til noe når man fyller 60 år. Vi er jo regionens nest eldste bilforhandler.

Velger bruktbiler
Aasen tror nøkkelen for en sunn drift og lang eksistens, blant annet ligger i å ha et godt grep på bruktbilhandelen.
– Innen bilbransjen er det hele tiden et skiftende bilde, så ting kan gå opp og ned. Det å kjøpe inn bruktbiler for salg har vært viktig. Da kan vi kjøpe inn de bilene som vi vet er salgbare.
Og tallene viser et selskap som har hatt en fornuftig økonomisk vekst, og solid økonomi. Inntil nylig solgte de også Hyundai. En ny inndeling fra leverandørens side, førte til at man avsluttet å være forhandler før fjorårets sommer.
– Dette gjør jo at overskuddet nok har gått noe ned i 2017. Men, vi fortsatt er servicepunkt for Hyundai i regionen. I tillegg tilbyr vi gjennom vårt datterselskap Lakkservice AS også et fullverdig karosseri og lakkeringsverksted. Med alt betyr det at Sigmund Aasen AS kan vise til et overskudd i 2017 som ligger ca. på nivå med der man var for noen få år siden.

aasen (4 of 4).jpgStore på Can-am
En ting som skiller Sigmund Aasen AS fra de andre bilforhandlerne, er at de også forsyner regionen med terrengkjøretøy. Det gjennom merket Canam.
– Can-am er et produkt fra BRP, en av verdens største produsenter av fritidskjøretøy. Dette er nyttekjøretøy med firehjulsdrift eller sekshjulsdrift, som passer godt til fritidsbruk, linjerydding, gårdsdrift, brøyting og annet praktisk arbeid. De som bruker sånne er alt fra hyttefolk og skisentre til Røde Kors og politiet.
Det som er ekstra spennende med disse kjøretøyene, er at det nå kommer nye regler.
– Fram til nå har man kunne kjørt disse som traktor med fart inntil 40 km/t. Nå er det godkjent slik at vi får Can-am som lovlig kan kjøre i både 60 km/t og 105 km/t. For de som har kjørt bil i mange år, holder det med billappen for å kjøre dem. Ellers må man ha førerkort for traktor. Aldersgrensen er 16 år for de som går opp til 40 km/t, og 18 år for de som går fortere.

aasen (3 of 4).jpgVenter på noe spennende
Når det gjelder lanseringer i 2018, så må vi vente til andre halvår. Det som kanskje er enda mer spennende, er hva som skal skje i 2019 - 2020.
– Da snakker vi om at Mazda kommer med den første bensinbilen uten plugger. Det blir en nyvinning med høy kompresjon og mindre forurensing, avslutter daglig leder Svein Olav Aasen hos Sigmund Aasen AS.