Historisk salgstopp

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
For første gang i historien er en BMW-modell Norges mest kjøpte bil. Helelektriske BMW i3 erobret toppen av novemberpallen.

Faktisk registrerte BMW flere i3 de siste dagene i måneden enn Volkswagen registrerte e-Golf i løpet av hele november! Fire av ti som valgte elbil gikk for en i3.
– Veldig gøy! BMW i3 er blitt en utrolig populær bil også i vårt distrikt og vi synes selvfølgelig det er kjempestas med den historiske topplassingen – selv om det gjelder én måneds registrering, sier daglig leder hos Bavaria Arendal, Stig Kvade.
Slo uslålige Golf
Antall nyregistrerte personbiler i november var det nest høyeste i historien. Bare i jappeåret 1985 var tallet litt høyere.
Det ble registrert 1014 BMW i3, som dyttet urokkelige Golf ned fra toppen (905), mens Toyota Rav4 (513) tok tredjeplassen. På de neste plassene fulgte VW Tiguan, Mitsubishi Outlander og Skoda Octavia.
12 av de 15 mest populære bilmodellene var helektriske, ladbare hybrider eller rene hybrider.

Ionic-byks
Det er verdt å legge merke til at nykommeren Hyundai Ionic, som nylig ble kåret til «Årets bil» i Norge, solgte mer enn Toyota Auris og Volkswagen Passat i november.
Etter en dropp i elbilsalget tidligere i høst, kom det ny energi i nullutslippsbilene i november. Nær hver femte nye personbil som ble registrert i forrige måned var elektrisk. Samtidig flater interessen for ladehybrider ut.

Størst økning
Det kraftige i3 bykset på statistikkene laget også sterke utslag på salgsstatistikken for Aust-Agder (Arendal politidistrikt), hvor BMW erobret 2.plassen, bare slått av Volkswagen.
Og hittil i år kan forhandleren notere en salgsøkning på imponerende 50,5 prosent. Det er størst fremgang av alle merker på den offisielle statistikken.
Ikke rart stemningen er elektrisk hos Bavaria-nissene!