Honda med dobbelt-premiére

Jens P. Christensen Agderposten
Honda-forhandleren inviterte til premiére og serverte en dobbel. Dermed fikk nyhetene HR-V og Jazz ekstra mye oppmerksomhet

– Det er to helt forskjellige biler. HR-V er en kompakt-SUV, mens Jazz er en topp moderne småbil. Men de har mange fellestrekk, ikke minst de fantastiske kjøreegenskapene og Hondas karakteristiske driftsikkerhet, sier salgssjef Magnar Hovatn.
– Dessuten har begge disse nye modellene uovertruffen plass, til både passasjerer og bagasje, som et resultat av fleksible og smarte løsninger.
Hovatn og hans kolleger kunne glede seg over et godt besøkt premierére-arrangement. Og de som dukket opp viste stor interesse for de to nye modellene.
– Det er ekstra moro når folk viser så stort engasjement. Bilene ble nesten endevendt og det kom masse spørsmål, sa en fornøyd Honda-forhandler, som merket seg spesielt at gjestene poengterte den behagelige inn- og utstigningen i bilene og det elegante interiøret.

Ny generasjon kompakt-SUV
Den helt nye Honda HR-V leverer et spennende tilskudd til den såkalte crossover-klassen, med sin tøffe SUV-holdning, kombinert med en romslig og fleksibel utforming som en flerbruksbil, dynamiske kjøreegenskaper og drivstoffbesparende ytelse.
For HR-V kan man velge i mellom 1.6 dieselmotor (120hk) og en 1.5 bensinmotor (130hk). Begge tilhører Hondas nye motorteknologi «Earth Dreams Technology». Både bensin- og dieselmotor er tilgjengelige med 6 trinns manuell girkasse, mens sistnevnte også leveres med CVT trinnløs automatgirkasse.
– Jeg tror de feste vil velge toppmodellen Executive med automatkasse og bensinmotor, som fremhever gunstig pris og lave driftsutgifter, sier Hovatn.

Definerer småbil på nytt
Nye Honda Jazz er laget for å definere småbil-begrepet på nytt, påstår Honda-importøren. Tredje generasjon Jazz har større plass, større anvendelighet, et vell av forbedringer og ny teknologi.
Med klasseledende innvendig plass og Hondas nyskapende bagasjeromsløsninger, ytterligere forsterket med Hondas Magic Seats-system, byr Honda Jazz på en rekke ulike muligheter for transport av bagasje og passasjerer.
Honda Jazz leveres med en 1.3 bensinmotor (102hk), og er tilgjengelig med både 6-trinns manuell girkasse, samt CVT trinnløs automatgirkasse.