Hybrid RAV4 på alle fire

Av Jens P. Christensen, Agderposten Medier

Toyota viser en helt ny hybridutgave av RAV4 med firehjulsdrift.
For over 20 år siden brakte Toyota en viktig endring inn i bilverdenen, med sin nyskapende førstegenerasjon RAV4. Nå skapes igjen et unikt tilbud i det europeiske kompakt-SUV markedet
.

Den nye RAV4 Hybrid All Wheel Drive (AWD) representerer en ny dimensjon ved Toyotas kjøreglede med hybridteknologi. En 2,5-liters bensinmotor i kombinasjon med en hybridenhet og en ekstra elektrisk motor på bakakselen gir hybrid fremdrift til RAV4, heter det i en pressemelding fra Toyota.

Økt sikkerhet og stabilitet
Det elektroniske firehjulstrekksystemet gir økt sikkerhet og stabilitet på glatte veier og tilbyr en hengervekt på 1,650 kg. Enkel og sikker manøvrering med henger er ivaretatt gjennom et eget kontrollsystem.
Visningen av hybrid-varianten sammenfaller med introduksjonen av en ny oppgradert RAV4, som får ny eksteriørstyling, et forbedret interiør samt økt nivå på teknologi og sikkerhetsutstyr.
Den nye frontdesignen gir RAV4 en sterkere tilstedeværelse og bilen får nå komplette LED hovedlys. Sidepanelene foran kanalene er endret for å gi mer flytende linjer. Bak har lyktene fått en ny design og en ny støtfanger som gir et mer sofistikert uttrykk.

Hevet kvalitet
Innvendig har den opplevde kvaliteten blitt betydelig hevet gjennom et nytt kombi-instrument med en fullfarge TFT-skjerm og gjennom bruk av myke materialer.
Utstyrsnivået er ytterligere økt med en ny 360° Panorama monitor. Systemet visualiserer hindringer som ellers ville vært i blindsonen ved å benytte kameraer foran og bak, og gir en direkte 360° utsikt til hva som er rundt bilen.

Avansert sikkerhet
Sikkerhetsutstyret på nye RAV4 vil også få en betydelig oppgradering, gjennom den nye Toyota Safety Sense sikkerhetspakken. I tillegg til kollisjonsvern (PCS), feltskiftevarsling (LDA), automatisk fjernlys (AHB) og skiltgjenkjenning (RSA), som vil bli lansert på nye Auris og nye Avensis de kommende månedene, vil den nye RAV4 også få adaptiv fartsholder (ACC) og et kollisjonsvern (PCS) med to betydelige oppgraderinger.
For det første vil PCS operere på et større relativt hastighetsområde mellom 10 km/t og bilens topphastighet, og den kan redusere hastigheten med ca. 40 km/t. For det andre er systemet i stand til å oppdage potensielle sammenstøt med fotgjengere, hvor automatisk bremsing vil utføres i hastigheter mellom 10 til 80 km/t, og kan redusere bilens hastighet med ca. 30 km/t.
Den nye RAV4 Hybrid AWD vil ankomme norske bilbutikker i begynnelsen av 2016.