Inviterer til årets bilfest

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Høstens store bilfest nærmer seg! Helgen 23. og 24. september inviterer bilbransjen til Sørlandets Bilmesse i Sparebanken Sør Amfi.
Med presentasjon av 200 nye bilmodeller, spennende premierer og allsidige overraskelser blir stormønstringen mer attraktiv enn noensinne. 4500 kvadratmeter ren og skjær bilglede møter de besøkende i Arendals storstue.


Det er 21. gang stormønstringen arrangeres og det er tredje gang messen arrangeres i storhallen. Fra 1995 til 2013 var Arendal sentrum fast arena første helg i mai.

Enormt spekter
– Som vanlig slutter merkeforhandlerne helhjertet opp om messen, og dermed er alle bilinteresserte garantert en unik oversikt over alt av nyheter i alle størrelser, biltyper og prisklasser, sier Dag Rekdal i Aust-Agder Bilbransjeforening som arrangerer stormønstringen
– Spekteret av nye biler har aldri vært og større, og i tillegg til modellutvalget har jo bilinteresserte fått ytterligere valgmuligheter. I Sør Amfi kan publikum se og prøve elbiler, hybrider, ladbare hybrider og naturligvis biler med de mest moderne og miljøvennlige bensin- og dieselmotorer. Dessuten blir det anledning til å prøvekjøre biler.
– Vi kan trygt love tidenes mest spennende bilfest, sier han.
21. gang
Det er altså 21. gang en samlet bilbransje inviterer publikum til visning av alle nye modeller. Frem til 2014 var bilmessen selve starten på sommeren i festival-Arendal. Men etter at Sør Amfi ble åpnet har bilfolket etablert seg innendørs og arrangert messen over to dager.
– Naturligvis er det gratis å oppleve den fantastiske bredden i utvalget av nye bilmodeller. Bredden har aldri vært større og den teknologiske utviklingen går fortere og fortere, sier Dag Rekdal, som er stolt og glad for at bilforhandlerne samles unisont om denne årlige stormønstringen.
– Konkurransen er stor i vår bransje, men spesielt derfor er det viktig at vi kan lage denne bilfesten sammen, sier han.

For hele familien
Alle de nye bilmodellene er selvsagt messens store trekkplastre. Men arrangørene sørger også for morsomme overraskelser for små og store. Dag Rekdal vil ikke røpe hele programmet ennå, men kan garantere at bilfesten vil bli en attraktiv opplevelse for hele familien – og slett ikke bare for de mest ivrige bilnerdene.
Vi har med oss gode medspillere som vil skape mye moro, og det blir selvsagt konkurranser og andre spennende innslag, sier han.